Zene, család, hit - kulturális délután Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2017. október 06. péntek, 08:34

A Mezőnyárádi Római Katolikus Plébánia vendége volt Boross Teréz Ilona költőnő, fuvola tanár és két gyermeke, Kormos Balázs gitárművész és Kormos Bálint. Az irodalmi, zenés délután az EFOP-1.3.5-16-2016-00551 számú, „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában” című pályázat keretében valósult meg szeptember 30-án.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Az elhangzottak komolyzenei művek közt volt közismert Bartók gyermekdallam, de kortárs zenemű is. Kormos Bálint általa megzenésített verseket szólaltatott meg, Boross Ilona megjelent köteteiből és nemrég született verseiből válogatott a család és hit tematikában.
A családi program külön érdekességét adta, hogy Boross Teréz tíz gyermekes édesanya, így befejezésül beszélgettünk vele gyermeknevelésről, párkapcsolatról, a hit szerepéről. Felnőtt gyermekeit a nagycsaládban való életről, annak vállalható mintájáról kérdeztük. Kaptunk valamit abból az egymásra figyelő, szeretetteljes közegből, amiben élnek, felnevelkedtek. A látásmódból, ami felülemelkedik a mindennapok problémáin, és valóban hirdeti, hogy a gyermek Isten ajándéka, áldás.

(Szelei Katinka írása)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com