Könyvtári napok Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2017. október 09. hétfő, 13:08
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2017-ben is megrendezésre került a hazai könyvtári rendszer legátfogóbb, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozata, az Országos Könyvtári Napok. A programsorozathoz az idén is csatlakozott a Mezőkeresztesi Tahy Olga Városi Könyvtár is. Október 3.-a és 8.-a között számos rendezvénnyel csábították a könyvtárba minden korosztály képviselőjét.
Egyszerre négy kiállítás is megtekinthető volt a hét folyamán a könyvtárban: régi fotókból, régi képeslapokból, gyermekrajzokból és természerfotókból összeállított tárlatokban gyönyörködhettek a látogatók.
Hétfőn délelőtt a Diri-Dongó együttes zenés műsora várta a kisebbeket, majd délután már a felnőttek látogathattak el Tomor Anita írónő író-olvasó találkozójára, akivel Okos Katalin beszélgetett.
Szerdán baba-mama klub várta a kismamákat és csemetéiket, majd Leskó István a mádi füvesember tartott előadást a gyógynövényekről.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Másnap délelőtt Venyigéné Makrányi Margit tartott biblioterápiás foglalkozást a gyerkőcöknek az olvasás jótékony hatásairól, délután pedig kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket.
Pénteken délelőtt 10 órakor a Mezőkeresztesi Értéktár Bizottság tagjai tartottak előadást a 7.B osztálynak. Ennek során szó volt a valamikori artézi kutakról és a helyi néphagyományokról is.
Szombaton "A boldogság forrása" címet viselő kötetlen beszélgetésre majd pedig a rajzpályázat eredményhirdetésére került sor. Vasárnap délután pedig egy családi társasjáték zárta a heti programok sorát.
 
A „Mesés vizek” rajzpályázat nyertesei:

I.     helyezett         Kovács Kinga
II.    helyezett        Bódizs Boglárka
III.   helyezett       Jurácsik Ákos Gábor
IV.  helyezett       Hegedűs Viktor
IV.  helyezett       Gál Szilárd
V.   helyezett       Rácz Máté
VI.  helyezett      Sztahó Adrián
VII. helyezett      Barna Bálint
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com