Állatok világnapja a bükkábrányi oviban
Írta: Eleven Televízió   
2017. október 09. hétfő, 13:21
Az Állatok világnapjára a Bükkábrányi Napsugár Óvodában is változatos programokkal készültek a pedagógusok a gyermekek számára.
A Felhőcske csoport tagjai mesét dramatizáltak, melynek szereplői erdei- és háziállatok voltak. A gyerekek nagy átéléssel játszották el a közösen kitalált történetet. Zöldségek, gyümölcsök felhasználásával zöldségbábokat barkácsoltak, majd minden gyermek lerajzolta legkedvesebb állatát.
A Szivárvány- és Csillag csoportos gyerekek kirándulni indultak a kácsi erdőbe. Kirándulásuk célja egyben a Madarász ovi újabb foglalkozása is volt, melynek témája: „Vendégségben az erdőben”. Érkezésükkor felelevenítették azokat a viselkedési szokásokat, melyeket a természetben be kell tartani, hiszen itt a gyerekek csak vendégek. Az időt aktívan töltötték az óvodások és szinte észrevétlenül lettek birtokosai újabb ismereteknek a madarak életéről. Ámulattal hallgatták a Flóra néni kezében megszólaló cinege énekét és az arra válaszoló erdei kismadarak csiripelését.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Nagyon jól érezték magukat az erdőben töltött idő alatt. Visszafelé indulva a Csillag csoportos gyerekek bemehettek az egykori fürdő területére és ott is fantasztikus élményben volt részük. Megfigyelhették a plafonon csüngő sok-sok denevért. Tarsolyukban sok élménnyel, tapasztalattal tértek vissza az óvodába.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com