Testületi ülést tartottak Bükkábrányban október 16-án. A képviselők összesen 3 napirendi pontot tárgyaltak. Először az óvoda, bölcsőde és konyha esetében vitatták meg a szünetek rendjét, idejét.
Elhangzott, hogy a visszajelzések alapján rövidebb nyári szünet bevezetéséről döntöttek korábban, így az idén is már 2 hét időtartamban volt zárva az óvoda. Ez a továbbiakban is így marad, jövő nyáron július 16. és 27-e között tart zárva az óvoda, és a konyha. A bölcsödében július 16. és augusztus 3-a között, 3 hétig lesz szünet. A képviselők egyhangú igennel elfogadták az előterjesztést.
A 2.napirendben a szociális tűzifa rendeletet fogadták el. Az idén 91 m3 fát van lehetősége elosztani az önkormányzatnak. Többek között a települési honlapra, és plakátokra is felkerül majd a rendelet és a kérelem, a feltételekről személyesen az önkormányzatnál is lehet érdeklődni. A beadási határidő november 10.
A képviselők egyhangú igennel elfogadták a rendeletet.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A 3.napirendben, az indítványok, javaslatok között a polgármester beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről.
Szó esett arról, hogy megkezdte működését az új megyei hulladékszállító cég, amely többek között Bükkábrányban is átvette a hulladékkezelést e hónaptól.
A polgármester elmondta, hogy az átállás zökkenőmentes volt, és egyúttal bevezették a szelektív hulladék háztól való elvitelét. A tervek szerint 2018.márciusától a most bevezetett zsákos rendszer helyett már hulladékszállító edényekbe lehet majd gyűjteni szelektíven a hulladékot. Ennek bevezetéséről, a tudnivalókról természetesen tájékoztatják majd a lakosságot.
A lomtalanítás rendszere is átalakul, hiszen házhoz menő, egyéni lomtalanítást vezet be az új szolgáltató. A cég ügyfélszolgálatán egyeztetni kell az időpontot, amikor a cégnek és a lakosnak is megfelelő az időpont, illetve a szolgáltató honlapjáról már letölthető az a dokumentum, amelyen be lehet jelenteni az igényt. A hulladékkezelő cég elérhetőségeit megtalálják azokon a tájékoztatókon, amelyet eljuttattak a lakosokhoz, illetve a település Facebook-oldalán és televíziónk honlapján is elérhető a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tájékoztató és megtalálhatók a szolgáltató elérhetőségei.

(A házhoz menő lomtalanításról és a szelektív hulladékgyűjtésről itt olvashatnak bővebben:
http://bmhnonprofit.hu/szolgaltatasaink/)
Az alpolgármester egyúttal kérte a lakosságot, hogy legyenek türelemmel a házhoz menő lomtalanítás bevezetése kapcsán, hiszen a kezdeti időszakban, a következő hetekben várhatóan nagyobb számban kérik majd ezt a szolgáltatást a lakosok.
A testület a továbbiakban zárt üléssel folytatta munkáját.



 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com