Márton nap - vidám délután a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2017. november 14. kedd, 16:41
A IV. században élt Szent Márton püspökre és a Márton napi hagyományokra emlékezve vidám délutáni programokon vehettek rész a mezőnyárádi iskola tanulói november 13-án.
A hat csoportra osztott tanulókat hat állomáson a legkülönbözőbb programok és feladatok várták. A legkisebbek a díszteremben népi játékok felelevenítésével indíthatták a délutánt. A napköziben kézműveskedés várt mindenkire. Az itt készült tárgyak később még külön szerephez jutottak. Ismét más helyszínen egy kvíz kitöltésével bizonyíthatta mindenki tudását.
Ha pedig Szent Márton, akkor a libák sem maradhattak ki a programból. Idősebbektől a ludak tartásáról, a libapásztorkodásról, vagy éppen a tollak hasznosításáról hallgathattak érdekességeket a tanulók. Az új épület mögött pedig két élő libát kellett minél ügyesebben terelgetnie a vállalkozó szelleműeknek a bóják között, már ha ebbe a libák is hajlandók voltak beleegyezni. Az udvar másik végén felállított szalmabála labirintuson pedig behunyt szemmel, szóbeli segítséggel kellett átküzdenie magát mindenkinek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Fél négykor finom uzsonna várt a nebulókra amely mi más lehetett volna, mint libatepertő, libazsíros kenyér és más különlegességek. A nap zárásaként sötétedéskor pedig azokkal a lampionokkal sétáltak egyet a gyerekek, amelyeket a kézműveskedés során mindenki maga készített el.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com