Ülésezett a mezőkeresztesi városvezetés (vágatlan felv.)
Írta: Eleven Televízió   
2017. november 30. csütörtök, 19:10
Mezőkeresztes képviselő testülete november 30-án tartotta aktuális havi rendes ülését. Ezúttal 10 napirend került megtárgyalásra a nyílt ülésen.
Elsőként polgármesteri tájékoztató hangzott el az elmúlt ülés óta történt legfontosabb eseményekről. Majoros János polgármester többek között beszámolt arról, hogy folyamatosan történnek egyeztetések a műfüves pálya építésével kapcsolatban. Ezen kívül egyéb pályázatok előkészítése is folyamatban van. Egyre több gond van továbbá a csatorna hálózattal is, amelyek megoldása érdekében egyeztetések történnek az üzemeltetővel.
Második napirendben a polgármester szabadságolási tervének módosítása került jóváhagyásra.
A harmadik fő téma a reklámok és cégérek kihelyezéséről szóló szabályozás, a negyedik pedig a település arculati szabályozása volt. Mivel a két téma szorosan összefügg, együtt került megtárgyalásra és elfogadásra.
A következő évi ellenőrzési terv jóváhagyása történt meg ötödikként. A polgármester elmondása szerint 2018-ra vonatkozóan három ellenőrzési témakörre tettek javaslatot. A bizottságok támogatása mellett a javaslat egyhangú igennel lett elfogadva.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Hatodik napirendben a közmeghallgatás idejét kellett meghatározni. Közmeghallgatásra minden év végén kerül sor, így idén december 14-én 17 órakor várják a lakosokat az aktuális kérdések megvitatására.
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, ez volt a hetedik fő téma. A tárgyban írásos anyag került kiadásra, melynek alapján elfogadásra került.
Nyolcadikként a 70 éven felüli lakosok karácsonyi ajándékáról volt szó. Ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta: a belső átcsoportosítás lehetővé teszi, hogy az eddigi 3000 Ft helyett az ajándék összegét 4000 Ft-ra emeljék. A bizottságok támogatták az emelést. Az idősek tehát idén 4000 Ft értékben kapnak vásárlási utalványt.
Kilencedikként a fiatalok lakáshoz jutási támogatását szabályozó határozatot módosították a résztvevők.
Utolsóként az indítványok és javaslatok témakörben több más mellett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság javaslatát fogadta el a testület Bódis Bertalan körzeti megbízotti kinevezésére. Szó volt továbbá egy ingatlan tulajdonos kérelméről, amelyben kéri járda kiépítését az ingatlanja elé. Amennyiben lehetséges lesz, a megépítést a közfoglalkoztatás keretén belül igyekszik megoldani az önkormányzat.
Mindezek után a testület zárt ülésen tárgyalt tovább.
 

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com