Katolikus Karitász - junior szervezet alakult Mezőnyárádon (hosszabb felv.)
Írta: Eleven Televízió   
2017. december 07. csütörtök, 00:00
Magyaroroszágon 1914-ben alakult Rott Nándor, későbbi veszprémi megyéspüspök vezetésével Katholikus Karitász néven egy nagyszabású segélyakció, amely elsősorban a hadbavonultakat és családjaikat támogatta. Mára ez a mozgalom a szegények, a hajléktalanok és minden rászoruló támogatását igyekszik minél teljesebben megvalósítani.
Hazánkban mintegy 800 településen működik alapszervezetük. Ezeknek a településeknek a sorába lépett be Mezőnyárád október 15-én. Tizenöt iskolás és két óvodás gyermek részvételével és Varga Lászlóné pedagógus vezetésével itt is megalakult a helyi Karitász csoport. A római katolikus templomban Árvai Ferenc atya, a Főegyházmegyei Karitász igazgatója celebrálta azt a szentmisét délután öt órakor, melynek keretében ünnepélyesen is letették ígéretüket a szervezet ifjú tagjai. Az igazgató szentbeszédében külön kitért az önzetlen segítség fontosságára.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az igeliturgia után került sor az ünnepélyes ígéret tételre, amely által az ifjak a szervezet teljes jogú junior tagjai lettek. Ezt követően átvehették a szervezet logójával díszített sapkát, egy kitűzőt, egy medált és a Szentírásból a Lukács evangéliumát és az Apostolok Cselekedeteit tartalmazó könyvet.
A szentmise végeztével a hívek és a gyerekek a templom melletti csoportszobában gyűltek össze, ahol Árvai atya közelebbről is megismertetett mindenkit a Karitász mindennapjaival, lelkiségével.
Tizenkilencedikén vasárnap Árpádházi Szent Erzsébetre emlékezve kenyér megszentelésére és szétosztására került sor a szentmise keretében. A jelenlévők már az ifjú karitászosok kezébők vehették át az adományt, felidézve ezzel a szentéletű magyar királyné szegényeket istápoló életútját.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com