Bükkaljai Mozaik 2017. november 15.
Írta: Eleven Televízió   
2017. december 08. péntek, 14:21
 
Október 23. - megemlékezés Mezőkeresztesen
 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről Mezőkeresztesen is megemlékeztek október 23-án 10 órától, a rossz idő miatt az előzetesen meghirdetett helyszín helyett a művelődési házban. Elsőként Tállai András országgyűlési képviselő, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola 6.osztályos tanulói Tóth Melinda és Bezsák Eszter tanárnők vezetésével idézték fel a korabeli történéseket. Dalokkal, versekkel, idézetekkel tették színessé műsorukat a gyerekek.
A Mezőkeresztesi Kamarakórus három éneket adott elő az ünnep tiszteletére, majd a megemlékezés végén az önkormányzat, az intézmények, valamint a civil szervezetek és pártok helyezték el koszorúikat az emlékműnél, ahová közösen vonultak ki a rossz idő ellenére.

 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
FÉSZEK - Segítség a rászorulóknak

 

A Mezőnyárádon működő „FÉSZEK” egyesület 2016. augusztus 23-án azért jött létre, hogy képviselje a fogyatékossággal élők társadalmi életben való egyenrangú részvételét.
Az Egyesület önerőből jött létre rengeteg munkával és sok segítséggel. Az érdekképviselet mellett ajándék tasakot hajtogatnak az itt dolgozók bérmunkában. Ezt a munkát mind az ép, és mind a sérült ember is el tudja látni.
Idén áprilisban az EFOP program keretében sikerült 7 fő megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazniuk. Májusban a Mezőkövesdi Munkaügyi központ támogatásával 3 fő került kiközvetítésre egy fő 25 év alatti és 2 fő gyesről visszatérő anyuka. Az eltelt időszakban újabb 3 fő fogyatékos munkavállalóval gyarapodot a kis csapat.
Szeptember 22-én a helyi önkormányzat két képviselője is ellátogatott az egyesülethez, tájékozódtak és elbeszélgettek az ott dolgozókkal.
Október 16-án nagyszabású jótékonysági akciót hajtott végre az egyesület. Összesen 120 élelmiszer csomag került kiosztásra rászorulók között, amelyből 45 kimondottan gyerekek számára lett összeállítva. Az adomány tartalmazott többek között konzerveket, csokoládét, műzli szeletet is.
A 120 csomagból 10 Bükkábrányban, 5 Mezőkeresztesen, 5 Csincsén, 100 pedig Mezőnyárádon talált gazdára.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Ábrányi Ősz 2017. - a szépkorúak ünnepe Bükkábrányban 1. rész
 

Immár hagyománnyá vált, hogy az ősz beköszöntével a bükkábrányi önkormányzat vendégül látja a falu szépkorú lakosságát.
Szeptember 29-én délután 4 órára várták az idős lakosokat a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidőközpontba. A nagy számban megjelent időseket először Takács Katalin köszöntötte, majd Szalai Szabolcs polgármester ünnepi köszöntője hangzott el. A polgármesteri köszöntő után Tállai András a térség országgyűlési képviselője is szólt az egybegyűlt népes vendégsereghez, majd egy-egy tábla csokival is megajándékozta az ábrányi időseket.
A köszöntők után egy kitüntetés átadása következett. Lengyel József a helyi polgárőrség vezetője vehette át az önkormányzat által számára adományozott Bükkábrányért Érdemérmet Szalai Szabolcstól és Tállai Andrástól.
Ezek után került sor a település legidősebb női és férfi lakosának köszöntésére . A legszebb kort megélt hölgy Berta Jánosné Mariska néni, aki ebben az évben töltötte be 96. életévét. A férfiak közül a legidősebb Sós Sanyi bácsi, aki idén volt 91 éves. A legrégebbi házasok Fülöp Imréné Soós Edit néni és párja Imre bácsi akik idén ünnepelték 60. házassági évfordulójukat. Az említettek közül ugyan csak Sanyi bácsi volt jelen személyesen, de természetesen az önkormányzat a többieknek is eljutatta ajándékait.
A bükkábrányi óvoda gyermekei egy vidám zenés műsorral nyitották meg a műsorok sorát, majd a helyi iskolások néptánccsoportjának műsora aratott nagy sikert a vendégek körében. Őket a Bükkábrányi Hagyományőrző Egyesület népdalokból összeállított műsora követte, majd pedig Baksi Árpádné Rozika néni énekelt régi ismert dalokat, melyet a közönség a végén vastapssal kísért
A kultúrprogram után finom vacsora került a meghívottak asztalára, melyet a községi vezetés és az önkormányzat dolgozói szolgáltak fel és a központi konyha készített el. A vacsora alatti és utáni jó hangulatról pedig Vanczák Árpád gondoskodott zenével és dalokkal egyaránt.
A vacsorát követően még egy meglepetés várt az idősekre: Solymos Tóni az Express együttes énekese jól ismert régi slágerekkel tette még hangulatosabbá és vidámabbá az estét.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com