Testületi ülés volt Mezőnyárádon december 4-én
Írta: Eleven Televízió   
2017. december 08. péntek, 16:00

Testületi ülést tartottak Mezőnyárádon december 4-én. Összesen 4 napirendi pontot vitattak meg a képviselők.
Elsőként a bölcsődés, óvodás és általános iskolás gyermekek számára ajándékozott mikuláscsomagról döntöttek a képviselők. Az előterjesztés szerint 2000 Ft értékben, 119 iskolás és 51 óvodás, bölcsődés számára adnak csomagot. A képviselők egyhangúlag támogatták a javaslatot.
A 2. napirendben a gyerekek, idősek számára adott, az előterjesztés szerint 5000 Ft összegű karácsonyi ajándékutalványról volt szó. Összesen 502 főről van szó, a 70 éven felülieken kívűl a bölcsődés, óvodás és általános iskolás gyermekek, a középiskolások, a polgárőrök, a fogyatékkal élők, és a közfoglalkoztatottak részesülnek az ajándékban.
A testület végül úgy döntött képviselői javaslatra, hogy a fogyatékkal élők, és a közfoglalkoztatottak 10 ezer forintos utalványt kapjanak, ezt a jelenlévők egyhangúlag megszavazták. Az ajándékutalványt helyi vállalkozóknál lehet majd beváltani és több kisebb címletből állítják össze, hogy akár több helyen is lehessen vele fizetni.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A 3.napirendben a szociális célú tűzifa-támogatás rendeletét módosították: az előterjesztés szerint a fogyatékkal élők és a róluk gondoskodó személyek által benyújtott kérelemben a jövedelemhatárt nem vennék figyelembe, azaz ők erre való tekintet nélkül is kapnának szociális tűzifát. A képviselők egyhangúlag támogatták a módosítást.
A 4.napirendben,az időszerű feladatok között szó esett arról, hogy december 12-én, 17 órától rendezik a közmeghallgatást, amelyre szeretettel várják a lakosságot. Közvetlenül a közmeghallgatást követően, a Településképi Arculati Kézikönyvvel kapcsolatban rendeznek majd fórumot, amelyen szintén várják a lakosság észrevételeit, javaslatait. A kézikönyv egyébként elérhető a település honlapján is.
Szó esett arról, hogy megjelentek a Dél-borsodi Leader Egyesület pályázatai, amelyre előkészítik a beadandó anyagokat, és a testület hamarosan döntés hoz majd ezekkel kapcsolatban.
1,6 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatása jogcímen, amelyet az óvoda épületére telepítendő 13 napelemre és a hozzá tartozó berendezésekre, kábelekre fordítanak majd.
Egy másik pályázat szintén sikeres volt, amelyet a helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási program keretében Csincsével közösen nyújtottak be, 1 millió forint értékben egy ágaprító gépet szerzett be az önkormányzat.
Elhangzott, hogy egy további pályázaton 2,1 millió forintot kap majd az önkormányzat, erről a későbbiekben érkezik hivatalos értesítés.
A polgárőrség vezetője jelezte, hogy a 3-as főút melletti területen, a Kucikba vezető út mellett, ahol korábban benzinkutat terveztek, rendszeres az illegális szemétlerakás, ráadásul egyre nagyobb mennyiséget helyeznek el ismeretlenek.
Kérte, hogy a jelenlegi tulajdonossal vegyék fel a kapcsolatot, hogy legalább a területre gépjárművel való behajtást akadályozza meg.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com