December 13. - Luca nap a Bükkábrányi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2017. december 14. csütörtök, 11:39
Luca napján, december 13-án elevenítették fel az ehhez a naphoz kötődő szokásokat a bükkábrányi iskolában.
Reggel, a nap nyitányaként a 3. és 4. osztályos gyerekek mutatták be a kotyolást. A tanulókat Gulyásné Orbán Mária tanítónő készítette fel.
A nap további része is tartogatott bőven programot mindenkinek. A sor a Luca kupával kezdődött. Négy lány kézilabda csapat mérkőzött meg egymással délután 13 órától. Mezőnyárád, Mezőkeresztes, Mezőnagymihály és persze a házigazda csapatai izgalmas mérkőzések vívtak egymással. Végül az 1. helyen Mezőkeresztes, a 2. helyen Mezőnyárád, a 3. helyen Mezőnagymihály csapata végzett, a 4. helyezett pedig Bükkábrány lett.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az alsósok számára 14 órától indult a Luca-séta. A a pedagógusok vezetésével mindenki lesétált a község központjába, ahol különböző kérdésekre kellett megtalálni a válasz az adventi dekorációk között.
Egy óra múlva kezdetét vette a bolhapiac, ahol számos megunt, feleslegessé vált portékát kínáltak eladásra, vagy cserélgettek a piacolók. A játékoktól a plüss állatokon keresztül a mézeskalácsig mindenki találhatott kedvére valót az ebédlő asztalain.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com