Testületi ülést tartottak Bükkábrányban, december 11-én 16 órától. Az ülésen összesen 4 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Elsőként a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló helyi rendelet fogadták el egyhangú igennel a képviselők.
Elhangzott, hogy a rendeletben a szolgáltatással kapcsolatos szabályok, feladatok tisztázásra kerültek mind az önkormányzat, mind a szolgáltató részéről, és természetesen a lakosság jogai és kötelességei is le vannak írva benne.
Az önkormányzat egyébként úgy tapasztalja, hogy a szolgáltatóváltás zökkenőmentes volt, valamint a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés is megfelelően működik a lakosság visszajelzése alapján. Ennek kapcsán a polgármester elmondta, hogy a két szelektív hulladékgyűjtő szigetet december 31-ével megszüntetik, hiszen így már minden ingatlantól elszállításra kerülnek az egyes hulladékfajták, szelektív módon.
Elhangzott, hogy az újonnan bevezetett rendszer miatt a hulladékszállítás nem fog többe kerülni. A jövő évi szelektív hulladékgyűjtési naptárat hamarosan közzéteszi az önkormányzat, illetve a következő Ábrányi Krónikában nyomtatott formában is elérhetővé teszik majd.
A 2.napirendben az ÉRV ZRt. bérleti-üzemeltetési ajánlatát fogadták el a képviselők, szintén egyhangú igennel.
A 3.napirendben a 2018-as évre vonatkozó belső ellenőrzési tervet ugyancsak egyhangú igennel fogadták el a jelenlévők.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A 4.napirendben, az indítványok javaslatok között szó esett arról, hogy a december 3-án és 10-én megrendezett Mikulásvonatra több mint 600 jegyet adtak el, a résztvevőknek tetszett a II. András téren valamint az iskolánál és az Arborétumban rájuk váró mesevilág, a főtéren is hangulatos karácsonyi vásár volt, sok érdeklődővel. A polgármester megköszönte a szervezőknek és szereplőknek az előkészítést és a két nap során végzett munkát.
A továbbiakban szó esett arról, hogy dolgoznak a már elnyert pályázatok megvalósításán, az egyes projektekkel kapcsolatban folyamatosan egyeztetnek. A szennyvíz-beruházással kapcsolatban elhangzott, hogy várhatóan 2018. év őszén kezdődnek a munkálatok, egészen addig, amíg az időjárás engedi, illetve a lehető leghamarabb folytatják majd 2019-ben. A Bükkábrányt és további 5 települést érintő beruházást időközben egy konzorciumba helyezték a Hejőkeresztúr illetve Gelej központú hasonló beruházással.
A december 4-ei közmeghallgatáson tájékoztatták a lakosságot az elmúlt időszak történéseiről, pályázatok állásáról.
A Falukarácsonyra mindenkit szeretettel várnak december 19-én 17 órára a katolikus templomban rendezett Pál Dénes-koncertre, illetve utána a főtérre, ahol halászlével, forralt borral, süteménnyel készülnek.
Az időjárás miatt a szociális célú tűzifát nem tudták leszállítani az önkormányzatoknak a megfelelő ütemben, ezért Bükkábrányban január elejétől kezdődik majd el a megítélt mennyiség kiszállítása.



 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com