Kerékpárút a Bükkig, nagy közlekedési átalakulás Mezőkövesden
Írta: Eleven Televízió   
2018. január 12. péntek, 11:53

Bükkalja Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc között, valamint egyéb közlekedési beruházásokat is elkezdhetnek Mezőkövesden. Az Európai Unió 1,7 milliárd forint támogatással segíti a bükkaljai kerékpáros közlekedést, egy mezőkövesdi körforgalom megépítését, valamint intermodális csomópont kialakítását.
A Hór-völgyi víztározónál tartott sajtótájékoztatón Tállai András országgyűlési képviselő kifejtette, húsz kilométernyi bicikliút épül amely segít a környék idegenforgalmi értékeinek megismerésében. A négy településen számos természeti érték, kulturális emlék, valamint kikapcsolódási lehetőség lelhető föl. Beszélt arról is, hogy a mezőkövesdi buszállomást a vasútállomáshoz költöztetik és körforgalmat építenek ki a város legforgalmasabb kereszteződésében, a Mátyás király út és a Széchenyi út csomópontjában.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere szerint Mezőkövesd kerékpáros város, az országban az elsők között épült kerékpárút a Zsóryhoz. Míg régebben nyugodtan lehetett kerékpározni a Bükkig, ma már ez a nagy autóforgalom miatt veszélyes a közúton. A négy település azonban összefogott és közösen pályázott egy bicikliútra. A turisztikai kínálataik kiegészítik egymást, ezért érdemes csomagként ajánlani a mikrotérséget.
Az észak-déli kerékpárutat a tervek szerint Bogácson egy Egert Miskolccal összekötő kerékpárút is keresztezi majd. A városban átalakul a készülő járási hivatal környéke, valamint az a kereszteződés is, amelyben eddig csak a szerencsén múlt, hogy nem történt komoly baleset. Az intermodális csomópont és a körfogalom is az életminőség javítását szolgálja.

(fotó, szöveg: Tóth Balázs)

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com