Bükkaljai Mozaik 2017. december 27.
Írta: Eleven Televízió   
 
A mezőkeresztesi csatára emlékeztek október 28-án 3. rész
 

A délután induló programon először a mezőkeresztesi csata emlékművét koszorúzták meg, majd Faragó Zoltán népi fafaragó szobrának leleplezésére került sor a főutcán.
A résztvevők a Kard és Kereszt Johannita Testvériség felvezetésével indultak az általános iskolához, ahol a programok folytatódtak.
Beszédet mondott Majoros János polgármester, majd megkoszorúzták a mezőkeresztesi csatának emléket állító kopjafát.
A tornacsarnokban a Kard és Kereszt Johannita Testvériség fegyveres bemutatóját láthatták az érdeklődők, majd a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóinak és a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola mezőkeresztesi táncosainak előadása következett. Fellépett a Mezőkeresztesi Férfikórus. Pedagógiai Szolgálati Emlékérmet kapott Czirják Károlyné nyugalmazott óvodavezető.
Mónus József világbajnok távlövő íjász tartott bemutatót és este filmvetítéssel egybekötött beszélgetést. Fellépet Kovács Nóri és a Motiva zenekar.

 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 
Mikulás a mezőnyárádi iskolában
 

A mezőnyárádi iskolába is ellátogatott a Mikulás: december 7-én az alsó tagozatosok termeibe sorba bekopogtatott és persze nem jött üres kézzel. A gyerekek énekszóval, vagy éppen saját készítésű rajzokkal köszöntötték. Ezt követően minden kisdiák megkapta Mikulás csomagját. A délelőtt folyamán egyébként a Kiss Kata zenekar is ellátogatott hozzájuk, akik egy jó kedvű táncházat, koncertet tartottak kicsiknek és nagyoknak, hiszen erre az alkalomra az óvodások is ellátogattak. Senki nem maradt ülve, hiszen először a legkisebbek körjátékoztak, táncoltak, majd az iskolások, sőt a jelenlévő pedagógusok is táncra perdültek. A közös éneklést, mókázást annyira élvezte mindenki, hogy alig akarták elengedni a zenekart.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Az első adventi gyertya meggyújtása Mezőkeresztesen
 

Mezőkeresztesen is fellobbant az első gyertya, "A hit lángja" advent első vasárnapján december 3 -án. A Püspöki városrész római katolikus templomába sokan látogattak el, hogy részesei legyenek a gyertyagyújtásnak és megtekintsék az ünnepi műsort.
Elsőként Majoros János polgármester mondta el ünnepi gondolatait, majd a Szentistváni úti ovisok műsora következett Rudóné Marton Éva vezetésével. A Szervita Nővérek Gyermekotthonának lakói énekes, zenés műsorukkal hozták közel az ünnep hangulatát.
Végezetül Majoros János polgármester és Póta Ferenc atya közösen gyújtották meg az első gyertyát a gyermekotthon udvarán felállított adventi koszorún.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com