Bükkaljai Mozaik - 2018 január 3.
Írta: Eleven Televízió   
2018. január 31. szerda, 10:55
 
"Vonattal" a Mikuláshoz
 

Külön expressz vonat szállította a Mikulás birodalmába a gyerekeket és a szülőket december 3-án vasárnap Bükkábrányban.
A II. András téren már délután egy órától egész délután nyitva tartó adventi vásár várta az érdeklődőket. De a rénszarvasok mellett Miki egérrel és társaival is találkozhattak a gyerkőcök. A Mikulás-vonatra a krampuszok irányítása és segítsége mellett szállhatott fel mindenki, majd egy rövid, a Mátyás király és a Petőfi utcát érintő kitérő után az iskola és az arborétum területén levő mesevilág volt a 45 percenként induló csoportok végállomása.
Útközben a gyerekek énekekkel készültek a Mikulással való találkozásra.
Az iskola udvarán újabb mesefigurák és mézeskalács díszítés várt a résztvevőkre. Piroska és a farkas csak külön feladat teljesítése után engedte tovább a csoportokat a Mikulás háza felé. Mivel pedig ezt a feladatot minden csoport tagjai ügyesen teljesítették, elkövetkezett a várva várt találkozás is. A házba viszont csak egy újabb közös éneklés után volt szabad belépni. Ez után a jóságos öreg minden apróságnak személyesen adta át a finomságokkal teli csomagot.
Olyan is volt, aki kameránkon keresztül egy verssel köszönte meg az élményeket. A csoportokat az expressz szállította vissza a főtérre.
Az ünnepi fények kigyulladása után a Bükkábrányi Hagyományőrző Egyesület adventi és karácsony dalokból összeállított dalcsokra hangzott el, jelezve: elérkezett a várakozás időszaka, készülünk a karácsonyra.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Az első és második adventi gyertya meggyújtása Mezőnyárádon
 

Advent az eljövetel, a várakozás és reménykedés ideje, a Karácsonyra való előkészület időszaka. Az elmúlt években kialakult hagyomány szerint Mezőnyárádon a 10 órai szentmisét követően a templom előtt felállított adventi koszorú gyertyáit a település egy-egy intézményének dolgozói gyújtják meg, valamint ebből az alkalomból rövid műsorral is készülnek.
A szentmisét követően, az óvodások és óvónénik egy kis műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. A templom kertjében felállított koszorú első gyertyájának meggyújtását követően, meleg teával és egy kis süteménnyel várták a híveket.
Advent második vasárnapján, december 10-én a szentmise után ismét a templom udvarán gyűltek össze a hívek, a második adventi gyertya meggyújtása alkalmából.
Ez alkalommal az iskola pedagógusai, és a diákok készültek egy rövid műsorral. Elsőként Juhász Gyula "Karácsony felé" című versét hallhatták a résztvevők, majd Farkas Jánosné intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket, illetve a Szeretet himnuszával kívánt mindenkinek kellemes ünnepeket.
A pedagógusok és tanulók közös éneke közben az intézényvezető meggyújtotta a 2. gyertyát, a Remény lángját.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Fellobbant a második adventi gyertya lángja Mezőkeresztesen
 

Mezőkeresztesen is fellobbant a második gyertya, a remény lángja advent második vasárnapján. A református templomban megtartott ökumenikus istentiszteleten Hajdu Ferenc lelkipásztor köszöntötte a vendégeket, és hirdetett igét, majd Majoros János polgármester ünnepi köszöntője hangzott el.
A Mezőkeresztesi Kamarakórus előadása előtt Hajdú Ferencné szólt a gyülekezethez, majd többek között Mozart, Bach és Birtalan József szerzeményei csendültek fel az ünnephez kapcsolódva. Móra László: Karácsony édes ünnepén című költeményét Tóth Istvánné mondta el.
Végezetül a himnusz eléneklése után közösen vonultak át a résztvevők a városközpontban felállított adventi koszorúhoz, ahol Majoros János polgármester és Hajdú Ferenc református lelkész gyújtották meg a második gyertyát.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com