Bükkaljai Mozaik - 2018. február 7.
Írta: Eleven Televízió   
2018. február 22. csütörtök, 11:59
 
Táncgála Mezőkeresztesen
 

2017. december 19 –én a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola sportcsarnokában került megrendezésre a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola Mezőkeresztesi telephelyének táncgálája. A rendezvényen rengeteg szülő és érdeklődő volt kíváncsi a kisebbek és nagyobbak tánctudására.
A köszöntő után közös tánccal nyitották meg a műsort, majd sorban érkeztek az előadók az alsósoktól egészen a középiskolásokig, valamint a művészeti iskola tanárai is táncra perdültek. Szuhánszki Mónika tánctanár mindenkinek megköszönte az együttműködést és a sok segítséget, amit a táncoktatás zavartalan lebonyolításának elősegítéséért tettek. Dr. Muha Miklós a Sipos György Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönte meg Szuhánszki Mónika tánctanár munkáját, aki december 16 -án Sipos György díjban részesült kimagasló munkája elismeréseként. Az estét a Retro Ladies zárta, majd este 6 óra után közös fotózásra volt lehetőség a csoportokkal.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Különleges kiállítás nyílt meg Mezőkeresztesen
 

Játék- és óvodatörténeti kiállítás nyílt a mezőkeresztesi tájházban, a "Játék, az különös..." címmel. A megnyitón Bogárdiné Berecz Mária művelődésszervező, a tájház vezetőjének köszöntője után a Harmatcsepp Napköziotthonos Óvoda óvodásainak műsorával folytatódott, akik egy vidám vásári jelenetet adtak elő a megjelenteknek.
Czirják Károlyné nyugdíjazott óvodavezető beszédében megemlítette, régi álmuk válik valóra, hogy az óvoda emléktárgyait kiállíthatják. Továbbá kifejtette annak fontosságát, hogy a jövőt csak a múlt ismeretében lehet tovább építeni. A hagyományok megőrzése mellett, legfontosabb elemként a szeretetteljes pedagógiai munkát emelte ki.
Az ünnepélyes megnyitó végén Majoros János polgármester köszönte meg a szervezők áldozatos munkáját, hogy létrejött ez a felnőttek részére szép emlékekkel gazdag kiállítás.
A tájházban a megjelentek nosztalgiázva, jó kedvvel nézték végig a 30-40 éves játékokat, tárgyakat. Gundelné Kapusi Mariann óvónő, a kiállítás egyik összeállítója elmondta, hogy az emléktárgyak a két óvoda, az ott dolgozó óvónők és a tájház vezetőjének felajánlásaiból állnak össze, és várják a további tárgyakat, hogy a gyűjtemény további emlékekkel gazdagodhasson. A gyerekek számára is érdekes lehet megismerni szüleik gyermekkorából származó játékokat, akik kíváncsian néztek szét a korabeli darabok között. A kiállítás megtekinthető lesz a tájházban a nyári időszakig, előzetes bejelentkezéssel.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Vízkereszt: megszentelték az iskola tantermeit, helyiségeit Mezőnyárádon
 

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában január 5-én vízkereszt ünnepével zárták a karácsonyi időszakot. A hagyományok szerint ezen az ünnepen végzi el a pap a házszentelést, megáldja az épületet és annak szobáit. Dr. Linczenbold Levente plébános először mesélt a gyerekeknek a vízkereszt ünnepének jelentőségéről, majd megszentelte a vizet és a tömjént. Immáron másodjára került fel a tanári iroda, az osztálytermek, tornaterem ajtajainak felé az idei évszám, valamint G + M + B felirat, ami a három napkeleti bölcs kezdőbetűjét szimbolizálja. Tömjén illata árasztotta el az iskola helységeit, és a szenteltvízzel való áldás közben Levente atya jókívánságait adta át a tanulóknak.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com