Magára robbantotta a házát egy férfi Tibolddarócon
Írta: Eleven Televízió   
2008. szeptember 03. szerda, 23:24

 
A település fõutcáján élõk szerda este 7 órakor hatalmas robbanást észleltek. Az utcára kiszaladó emberek rögtön szembesültek a következménnyel: kerítésen kívülre repülõ ablakkeret, a járdára, és az útra szóródó üvegszilánkok az egyik kétemeletes családi ház elõtt.
A szomszédok azonnal értesítették a rendõrséget, a tûzoltóságot és a mentõket, ugyanis a házban lakó férfi égési sérüléseket szenvedett a robbanást kísérõ lángoktól.A sérültet a mentõk 8 napon túl gyógyuló, másodfokú égési sérülésekkel vitték kórházba, amelyet a fején, illetve a felsõtestén szenvedett el.

Hirdetés_______________________________________________________________________






Az egyik szomszéd elmondása alapján-a hivatalos szervek értesítése mellett- a helyszínre sietõ emberek azonnal áramtalanították a házat, illetve elzárták a gázt is. A késõbbiekben a gázmûvek szakembere is a helyszínre érkezett, ellenõrizte a házban lévõ berendezéseket, és leszerelte a mérõórát is.
A helyszínre vonuló tûzoltók egyikétõl megtudtuk, hogy a férfi-az eddigi információk alapján- szándékosan engedte ki a gázt a konyhában, majd a kiáramló, és a lakásban szétterjedõ gázt rövid idõ elteltével meggyújtotta.
A robbanás olyan erõs volt, hogy az épület legtöbb nyílászárója megsérült, betörtek az ablakok, sõt, az egyik ablak keretestül a járdára repült, az üvegszilánkok pedig egészen az út másik oldaláig szóródtak szét. A ház az elsõdleges vizsgálatok alapján szerkezetileg nem sérült meg, a felcsapó lángokat pedig a légnyomás pillanatok alatt eloltotta, a tûz a házban nem okozott jelentõs kárt, bár a férfi súlyos sérülést szenvedett el a lángok miatt.
A robbanás során egyedül a férfi tartózkodott a házban, tettét valószínûleg magánéleti problémák hatására követte el, a rendõrségnek egyébként korábban is volt már dolga a férfival. A rendõrség a helyszínelésen feltárt bizonyítékok, és a férfi tettéhez vezetõ okok ismeretében dönt majd arról, hogy közveszély-okozás miatt eljárást indít-e a férfi ellen.
Csak a szerencsének tudható be ugyanis, hogy a járdára repülõ ablakkeret, és egyéb tárgyak, valamint az üvegdarabok senkit nem sebesítettek meg.A tûzoltók szerint egyébként jóval nagyobb kár is lehetett volna, a ház falai, és a tetõ is komolyabban megsérülhetett volna, de a nagy felületû nyílászárók miatt a légnyomás szerencsére nem okozott nagyobb kárt.
Információink alapján a szomszédok házai nem sérültek meg, nem törte be a robbanás az ablaküvegeket sem.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!