FRISS! Nehezen megy a felszállás-gondok a repülõtér-beruházás körül
Közel 1 év telt el azóta, hogy aláírták a szerzõdést az érintett felek, egyrészt Mezõkeresztes, Mezõkövesd, és Miskolc polgármestere, mint bérbeadók, és a Fieldstone Kft., mint bérbevevõ.
Az ír-magyar tulajdonban lévõ társaság azonban nem végzett eddig érdemi munkát a közel 600 hektáros területen.Egy évvel ezelõtt több milliárdos beruházásról, a repülõtér fejlesztésérõl, logisztikai központ építésérõl, munkahelyteremtésrõl beszéltek a befektetõk...
Azonban az önkormányzatok által benyújtott, a 2008.évi bérleti díjról szóló számlát a cég visszaadta, mondván, olyan tények, problémák merültek fel, amelyrõl a szerzõdés aláírása elõtt nem tájékoztatták õket.Tárgyalások kezdõdtek a helyzet rendezésére, a legutóbbi egyeztetésre április 9-én került sor.

Hosszabb összeállítás:
 

Rövid összefoglaló:


A két fél közötti tárgyalásokon Mezõkeresztes részérõl dr.Dózsa György polgármester vett részt. Õt kérdeztük meg a kialakult helyzetrõl.
Mint megtudtuk, az április 9-ei tárgyalásokon végül azzal zárták az egyeztetést, hogy amennyiben a bérlõ április 24-éig rendezi tartozását, akkor a továbbiakban tovább folynak majd a tárgyalások.
A bérlõk képviselõjét is megkeressük, egyrészt azért, hogy lehetõséget biztosítsunk arra, hogy reagáljon az elhangzottakra, másrészt rákérdezünk arra, hogy milyen terveik vannak a repülõtér jövõjével kapcsolatban.

A videóban idézett, közel egy évvel ezelõtti (pontosan 2008.április 30-ai) szerzõdéskötésrõl szóló tudósítást, a Fieldstone Kft., továbbá Mezõkövesd közleményét
itt olvashatják el.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!