35.Szolnoky Jenõ Váltófutóverseny Mezõnyárádon
2009. április 23-án rendezte meg a Szederkényi Anna Tagiskola a hagyományos Szolnoky Jenõ Váltófutóversenyt.
A 35. éve tartó versenysorozat  már 10.éve viseli az iskola egykori igazgatójának, Szolnoky Jenõnek a nevét, ebbõl az alkalomból az özvegye és több családtagja is az esemény díszvendége volt.
Idén is szép számmal versenyeztek a gyerekek, 7 iskola 380 tanulója indult a megmérettetésen.

Hirdetés_______________________________________________________________________






A három korosztály fiú és lány kategóriában versenyzett, így összesen 6 futamot bonyolítottak le.

A versenyt követõen, az eredményhirdetés elõtt a vendéglátás alkalmával a szervezõk átadták azokat a kerámiából készült emlékplaketteket, amelyekkel Jenõ bácsi özvegyének, Mária néninek és a családtagoknak, valamint a segítõknek, és a felkészítõ tanároknak kedveskedtek.
A gyerekek közben izgatottan várták a végeredményt, ki hogyan zárta a versenyt.

Az alábbiakban Gallik Gábornak, az váltófutóverseny fõszervezõjének írását olvashatják el a jubileumi versenyrõl.

2009. április 23-án rendezte meg iskolánk a hagyományos Szolnoky Jenõ Váltófutóversenyt. A 35. éve tartó versenysorozaton ismételten rajthoz álltak Mezõkövesd és körzetének általános iskolai tanulói.
Más tekintetbõl is jeles volt ez a nap, mert versenyünk névadójának, Szolnoky Jenõnek, 10. évfordulóját is ünnepeltük.
 
Iskolánkban 35. éve rendezzük meg ezt a versenyt, ami egy ember életében is is elég hosszú idõ. Annak idején gyerekek százai vettek részt ezen a versenyen és ez mára sem változott. Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy rendezvényünket megtisztelte Szolnoky Jenõ özvegye, Mária néni, és kedves családja.
 
A technikai értekezlet után Tóth Sándor, a bükkábrányi Körzeti Általános Iskola igazgatója köszöntötte a Szolnoky családot, a meghívott vendégeket és a versenyzõket, elmesélte a többéves hagyományokra visszatekintõ „váltó” történetét majd átnyújtott egy virágcsokrot Mária néninek. Ezután Dobay László, a versenybíróság elnöke megnyitotta a versenyt.
Ezután az ifjú atléták elvonultak a megfelelõ rajthelyekre és feszült izgalommal várták a verseny rajtjelét.

Három korcsoportban, külön nemenként bonyolítottuk a versenyt. Elsõként a legkisebb lányok, 1-4 osztályosok futották le a 10X100 méteres távot, majd õket követték a szintén alsós fiúk versengése.

A „kicsi lányoknál” elsõ helyen futott be a „Nyárádi-váltó”, remek alaphangulatot adva a többieknek.
A „kicsi fiúk” váltójában elsõ helyen ért célba a tibolddaróci váltó csapata, a mieink pedig nagyszerû versenyzéssel a 3. helyen végeztek.

A III. korcsoportos (5-6. osztály) - 10X150 m - lányok versenyében az elsõséget a mezõkövesdi Bárdos Lajos Tagiskola váltója nyerte, nekünk a 4. hely jutott.
A fiúknál egy óriási hajrával a mezõkeresztesi Kossuth Lajos általános iskola csapata futott az elsõ helyre, mögöttük, két kisebb „baki” után pedig 6. helyen értek be a nyárádi tanulóink.

A „nagyok”, 7-8–osok között nagy verseny volt várható…A lányoknál a kupát a mezõkeresztesi Kossuth Lajos általános iskola váltója vihette el, míg a fiúknál a mezõkövesdi Szent Imre Tagiskola csapata örülhetett, akik versenykiírásunk értelmében örökre elvitte ezt a kupát tõlünk, mivel sorozatban harmadszor is a legeredményesebb volt ebben a kategóriában.
A mi lányaink a 6., míg a fiaink a 4. helyen végeztek.
 
 Így az összetett verseny állása is kialakult:
1. Kossuth Lajos Ált. Isk. Mezõkeresztes
2. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Tibolddaróc
3. Szent Imre Tagiskola Mezõkövesd
4. Szederkényi Anna Tagiskola Mezõnyárád
 
A csodálatos nyár eleji verseny zárásaként az oklevelek, érmek és kupák átadására került sor, melyeket Farkas Jánosné, Tóth Sándor és Harangozó Barna, Tóth József, Czufor András, Dobay László adtak át a versenyzõknek és felkészítõ nevelõknek.
Az összetett okleveleket és kupát Mária néni adta át az eredményes csapatoknak, valamint a jeles alkalomra egy kupát adományozott iskolánknak, melyet 1981-ben még Szolnoky Jenõ kapta a kiemelkedõ sport munkásságáért.
 
A verseny maga nagyon jó alkalom volt arra, hogy a közelgõ diákolimpiai atlétika versenyek elõfutára legyen. Jó volt látni, hogy 7 intézmény, 380 ifjú versenyzõ megmérettette magát, és körülbelül még 150-200 tanuló követte, szurkolta végig szülõkkel együtt a versenyt.
Ezért dolgoztunk sokan, hogy ismét egy felejthetetlen élményt nyújthassunk ennek a gyerekseregnek.

Itt köszönöm meg annak a sok embernek, akik segítettek abban, hogy versenyünk zavartalanul és zökkenõmentesen bonyolódott le. Külön köszönetünket fejezzük ki Harangozó Barnabásnak, hogy a nyárádi versenyzõink egyenpólóban vehettek részt a versenyen.
 
JÖVÕRE VELETEK UGYANITT!
 
 Gallik Gábor

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!