Kihívás Napja Bükkábrányban
A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetõi elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.
Hirdetés_______________________________________________________________________





A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1570 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 8 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A települések hét kategóriában küzdenek a "Magyarország legsportosabb települése 2009." cím elnyeréséért és az ezzel járó serlegért.
Bükkábrány község a III. kategóriában, azaz a 1.500 - 2.999 fõ közötti lélekszámú kategóriában 42 településsel vette fel a versenyt ebben az éveben.
A Kihívás Napján a települések versenybizottságai folyamatosan összesítették az eredményeket, és azokat háromóránként az országos játékközpontba küldték. Így volt ez nálunk Bükkábrányban is!
A könyvtárban folyamatosan jelentettük a sportaktivitásokat, így a végsõ jelentésünk alapján 2009. Kihívás Napján Bükkábrány községben 76.500 15 perces sportaktivitást teljesítettek a résztvevõk.
Ez az eredmény a kategória 4. helyezést jelentette számukra!

A kihívás Napja Bükkábrányban nem csupán az egészséges mozgásról, hanem a felhõtlen jókedvrõl és a közösségrõl is szólt.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!