Testületi ülés volt Bükkábrányban

Testületi ülést tartottak Bükkábrányban március 8-án a polgármesteri hivatal házasságkötõ termében. Az elõzetesen meghirdetett napirendi pontokkal ellentétben öt napirendi pont került megvitatásra.
A testületi ülést 2010. március 11-én,csütörtökön 17 óra 30 perctõl tekinthetik meg az Eleven Televízióban.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Elsõként
letette az esküt Szép Attila új képviselõ-testületi tag.

Második napirendben beszámolót hallgathattak a jelenlévõk a Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat 2009. évi mûködésérõl, amely a településen 2 fõvel dolgozik. A beszámolóban elhangzott hogy jól mûködik a jelzõrendszer, jó az együttmûködés az egyéb szervezetekkel, civilekkel, védõnõvel, rendõrséggel. A szolgálat sokrétû munkát végez a hivatalos ügyek intézésének segítésén keresztül a karitatív feladatokig. A képviselõk jónak találták a beszámolót és egyhangúlag fogadták azt el.
Harmadik napirendben a BÁMK alapdokumentumairól folytak a tárgyalások. A több tíz oldalas SZMSZ és házirend valamint az egyéb szabályzatok figyelembe veszik a helyi sajátosságokat és illeszkednek a törvényi követelményekhez. Kialakításra került az új minõség irányítási rendszer is amely mindent területen külön kritériumokat állít a dolgozók teljesítményének mérésére.
Negyedik napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2010. évi költségvetésének megtárgyalására került sor. Az elõterjesztéshez képest a költségvetést jelentõsen megváltoztató elképzelés nem merült fel, mivel az elsõ körös tárgyalás módosított adatai alapján került elkészítésre Az óvoda teljes befejezése a kerítés és a szervízutak kiépítése is megtörténik ebben az évben, amely még jelentõs beruházás. Ezen kívül az alapelv a szigorú gazdálkodás lesz 2010-ben is. A testület egyhangúlag szavazattal elfogadta a költségvetést.
Ötödik napirendben indítványok javaslatok között elhangzott. A takarékszövetkezet alatti pince helységet kívánják hasznosítani helyi lakosok konditerem céljára, szóba került a régi óvoda és a régi rendõrség épületének hasznosítása, pályázatok beadására bólintott rá a testület.
Ezután a testület zárt ülés keretében segélyeket és kérelmeket tárgyalt meg.

 


 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!