Szakmai díjak, elismerések, közéleti tevékenység:
Televíziónk jelentős közéleti tevékenységet is kifejt: támogatjuk a helyi civil szervezeteket, filmbemutatókat, kiállításokat rendezünk, illetve munkánkkal támogatunk annak érdekében, hogy a helyi értékek, hagyományok, kultúra megőrzéséhez hozzájáruljunk.

A teljesség igénye nélkül, az alábbiakban egy összefoglalót olvashatnak eddigi eredményeinkről - a legfrissebbektől kezdve:
-2010.július:
A Magyar Televízió is műsorra tűzte a természetfilm-sorozat 1.részét, amelyet várhatóan további alkotások is követnek majd.
 
-2010.júniusától:
Televíziónk az árvízi segítségnyújtásból is kivette részét, koordinálásunkkal a térség több településéről 3 teherautónyi ruha és 8 teherautónyi bútor, háztartási eszköz szállítását, illetve több részletben több százezer forint pénzadomány megfelelő helyre valóeljuttatásában segítettünk – a tárgyi adományokkal együtt közvetlenül a rászorultakhoz jutottak el a felajánlások, amelyről tudósítást is készítettünk.
 
-2010. április:
Több nyomtatott sajtótermékben, számos internetes oldalon is híradás, cikk jelent meg az Tájaink és kincseink című kiállítással kapcsolatban. (Magyar Nemzet Online - mno.hu, boon.hu, minap.hu, ozd.hu stb.)
A kiállítás szervezői interjút adtak, tudósítást küldtek a tárlattal kapcsolatban több rádiónak, és televíziónak.
 
-2010. márciusától folyamatosan:
A közel 1 millió magyarországi és 140.000 ezer erdélyi háztartásban fogható Pax Televízióban március 1-étől vetítik 11 filmünket, amelyeket folyamatosan műsoron is tartanak majd, és új magazinjainkat is bemutatják országszerte.
Több alkotásunkat számos helyi és regionális televízió is műsorára tűzte időközben.
-2009. december/2010. január:
A karácsonyi ünnepek illetve az óév és az újév napjaiban az Origo internetes hírportál főoldalára kikerült a természetfilm-sorozat.
A természetfilm-sorozat felkerült a Videa.hu és a Termeszetfilm.hu videós portálokra is és látható volt a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium filmklubjában.
-2009. októbere: A Nyíregyházán megrendezett Országos Függetlenfilm Fesztiválon a Szervita Nővérekről szóló filmünk az ismeretterjesztő program részeként levetítésre került a zsűri javaslatára.
 
-2009.áprilisától folyamatosan:
Az Eleven Televízió kezdményezésére, televíziónk és a bükkábrányi Jánosházi Sándor Könyvtár közreműködésében jött létre a "Tájaink és kincsink" című különleges természetfotó-kiállítás, amely a Dél-Bükk, Bükkalja és a Borsodi Mezőség élővilágát mutatja be.

A "Tájaink és kincseink" című, a Dél-Bükk és a Borsodi Mezőség élővilágáról, tájairól szóló különleges, interaktív kiállítás a bükkábrányi székhelyű Eleven Televízió és a bükkábrányi Jánosházi Sándor Könyvtárgondozásában született meg 2009. áprilisában.
A - térségben mindenképpen - egyedülálló kiállítás több közreműködő szervezet összefogásával, a célok összehangolásával született meg.
A tárlat sikerét jelzi, hogy a kiállítást eddig több mint 14.000 ember látta a dél-borsodi térség településein és további helyszíneken
(Bükkábrányban, Vattán, Mezőnyárádon, Mezőkeresztesen, Tardon, Cserépváralján, Kácson, Kisgyőrben, Cserépfaluban, Mezőkövesden illetve az egri Eszterházy Károly Főiskolán, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságán, a mezőkövesdi Városi Könyvtárban, Ózdon, Mályiban, Noszvajon, továbbá Miskolcon a megyei könyvtárban, a Fráter György Katolikus Gimnáziumban, a Vörösmarty Művelődési Házban, és a diósgyőri 21.számú Általános Iskolában továbbá a Baross Gábor Postaforgalmi és Közlekedési Szakközépiskolában)
Maga a tárlat 4, egymáshoz szorosan kapcsolódó részből áll össze. Mindegyik elem közös pontja, hogy a két tájegység természeti értékeire, tájaira, állataira, növényeire fókuszál.
A tárlat további különlegessége, hogy a kiállítás teljes képanyaga, a filmek, és az interaktív térkép bárki számára elérhető az Interneten.
A tárlat alapjait a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársának, Kleszó András természetvédelmi őrnek a fotói jelentik, aki az érintett területen (Dél-Bükk, Borsodi Mezőség tájegységek) egyrészt munkáját végezve, másrészt szabadidejében természetfotósként tevékenykedve készítette el a fotókat.

 

A, Fotókiállítás: jelenleg 61 db természetfotót tartalmaz a tárlat, amelyek 8 paravánon, 5 témakörbe sorolva kerülnek kiállításra. A témakörökhöz szöveges leírás is tartozik, amelyek segítségével hasznos, érdekes információkat, adatokat tárunk a látogatók elé.

 


B, Diavetítés: további 210 db természetfotó kerül ezáltal bemutatásra, amelyek egyrészt Kleszó András fotói, másrészt további természetfotózással foglalkozó alkotók képei. A fotókiállításhoz hasonlóan a diavetítés is tematizált.
C, Természetfilmek: az egyik közreműködő szervezet, az Eleven Televízió jóvoltából elkészült természetfilmek mindkét tájegységet, az állat és növényvilágot, és a fotók alkotóját, Kleszó Andrást is bemutatják a nézőnek.
D, Interaktív térkép és honlap: a számítógépes térinformatika vívmányait felhasználva, a műholdas térkép, és egy internetes honlap segítségével a látogatók a kiállításon, de akár otthonukban is megnézhetik, hol készültek a kiállításon bemutatott fotók.
Így a hagyományos papíralapú kiállítás mellett a tárlat interaktív jellegű is, hiszen a látogatók maguk is bejárhatják virtuálisan az érintett területet egy különleges térkép segítségével, amelyen megtekinthetik a fotókat a készítés helyén.

A filmsorozat 1.része egyébként az Országos Természetfilm Fesztiválon az Életmód és környezetvédelem kategória fődíját kapta.
A 2009. májusában megkapott Helyi Érték Díj után így újabb rangos elismerésben részesült televíziónk.
A kiállítás legnagyobb eddigi elismerése, hogy a több elemből álló, komplett tárlat ötletét a Bükki Nemzeti Park vezetősége és munkatársai is elismerik, olyannyira, hogy a Dél-Bükkről és Borsodi Mezőségről készült tárlat alapján a nemzeti park teljes területén (az ország három megyéjét is érintve) az egyes tájegységekről hasonló kiállítás készül majd a tervek szerint.
Ennek megvalósításában a Bükki Nemzeti Park a kiállítás szervezőinek szakmai és gyakorlati segítségére is igényt tart.
A vezetőség tagjai kiemelték, hogy az ezzel a módszerrel megvalósított kiállítások közelebb hozhatják az embereket a természethez, és a természetvédelemhez.
További részleteket televíziónk honlapján a Híradó/Térségi menüpontban olvashattok:
http://eleven.bvmedia.hu/index.php?option=com_content&task=
blogcategory&id=0&Itemid=233
Természetfilm-sorozatunk megtekinthető az Eleven Televízió honlapján is, a Magazin/Köztünk élnek menüpontban
http://eleven.bvmedia.hu
A kiállítás megvalósításában közreműködőtt:
Derekasné Orosz Andrea
Piszkor Rita
Kleszó András
Kovács Gyula
Vukovich Ákos
 
Rólunk írták (és a kiállítás hírét adták át Önöknek) - ezúton is köszönjük!
Magyar Nemzet Online - mno.hu
Borsod Online - boon.hu és az Észak-Magyarország
Tájvédelem - tajvedelem.hu
Civil Hírügynökség - civilhir.info
TV Eger - tveger.hu
Minap Online - minap.hu
Egriszin - egriszin.hu
Kultúra.hu - kultura.hu
Hir24 - hir24.hu
Ózd.hu - ozd.hu és az Ózdi Körkép
Egri Zöld Blog - egrizoldblog.hu
Mezőkövesdi Újság és a Mezőkövesdi Televízió
 
-2009. május:
Televíziónk szakmai munkájának eddigi legnagyobb elismerése a 2009-es Helyi Érték Díj (Helyi Televíziók Országos Egyesülete), amelyet a mezőkeresztesi Szervita Nővérek Gyermekotthonáról készített filmünk
nyert el, mely televíziónk Köztünk élnek..sorozatának részeként készült el.
A „Női portrék” kategória fődíját elnyerő film, illetve televíziónk egy olyan megmérettetésen kapta meg a díjat, ahová megyeszékhelyi és városi televíziók küldték be produkcióikat.
A zsűri értékelésében kiemelte,hogy "az Eleven Televízió filmjében Eszter nővér személyiségén keresztül az érték, és érzelemválság ellenében példának állítja a szeretetet, a magától értetődő önfeláldozást, a tudatos, értékalapú nevelő munkát.
Üzenetét erősíti, hogy nem enged a témából következő pátosznak, hanem egyszerű, közérthető eszközökkel rajzolja meg a szerzetes nővér portréját."
A film a fenti linkre kattintva megtekinthető.
A film alkotói:
Kovács Gyula szerkesztő-riporter,
Vukovich Ákos rendező-operatőr-vágó
 
-2009.augusztus:
Augusztus 7-8-9-én zajlott Pusztaszeren az Országos Természetfilm Fesztivál, amelyre az országból összesen 107 alkotást küldtek be a természetfilm készítéssel hivatásszerűen illetve résztevékenységként foglalkozó alkotók, stábok.
Az Eleven Televízió a Dél-Bükkről készült filmmel -amelyet a televízióban illetve a Tájaink és kincsink című kiállítás szerves részeként is megtekinthettek -elindult a megmérettetésen, az Életmód és környezetvédelem kategóriában.
A fesztivált követő napon kaptuk az ö irömhírt, hogy alkotásunk kapta a kategória fődíját, és az azzal járó pénzjutalmat.
A film nem jöhetett volna létre csapatmunka nélkül, ha nincsenek a kitűnő alkotótársak, és segítők: köszönjük a segítséget elsősorban Kleszó Andrásnak, valamint Bodzán Gábornak, és a Bükki Nemzeti Park munkatársainak.
A film szerkesztője és riportere Kovács Gyula, a rendező-operatőr-vágó Vukovich Ákos volt.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com