Beruházások, fejlesztések Mezőkövesden
Írta: Eleven Televízió   
2011. március 29. kedd, 15:47
Több beruházás és fejlesztés is megvalósult az elmúlt időkben Mezőkövesden.
A 10 millió eurós beruházásnak köszönhetően ünnepélyes keretek között rakták le a Modine Hungária Kft. újabb gyártócsarnokának alapkövét 2011. március 23-án Mezőkövesden Dr. Becsey Zsolt külgazdaságért felelős államtitkár, illetve Tállai András önkormányzatokért felelős államtitkár jelenlétében.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szerdától Az amerikai-német vegyesvállalat 10 millió eurós beruházással építi fel új 5400 m² alapterületű gyártócsarnokát.
A Modine Hungária Kft. az elkövetkezendő öt évben a forgalom megduplázásával számol, és a mezőkövesdi dolgozói létszámot a jelenlegi 370 főről csaknem 600 főre szeretné bővíteni. Az új épületrész átadását 2012. márciusára tervezik, így a gyártás várhatóan jövő nyár végén indulhat.

Eszközfejlesztés a Gimnáziumban

147 laptoppal, 5 tanári géppel, valamint 16 darab tárolóval gazdagodott a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola. Az eszközállomány bővítését pályázati forrásból oldotta meg az intézmény.
Mezőkövesd egyik kiemelkedő iskolája, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” címmel pályázatot nyújtott be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében az intézmény informatikai eszközrendszerének fejlesztése érdekében. A pályázat révén mintegy 18 millió forintot fordíthattak a gépek és kiegészítőik megvásárlására.
A beruházás által az infokommunikációs eszközök használatára, valamint a kulcskompetenciák fejlesztése közül a digitális írástudás alkalmazására is lehetőség nyílik a tanórákon. Mindemellett új eszközök révén a pedagógusok új tanulási módszereket, például csoport-, egyéni és páros munkákat próbálhatnak ki. A beszerzéseket meghívásos közbeszerzési eljárás keretében bonyolította le az iskola, amelynek a nyertese a hat pályázó cég közül a székesfehérvári ALBACOMP lett.
Az említett informatikai kellékeket márciustól használatba is vehetik az intézmény dolgozói és tanulói.

Gyorsan szépül a fürdő

Jó ütemben halad a mezőkövesdi Zsóry fürdő fejlesztése. A beruházás egyes részeit már húsvétkor igénybe vehetik a fürdőlátogatók.
A Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben megvalósuló nagy volumenű beruházás lassan a végéhez közeledik. Ennek előjele, hogy az elmúlt napokban a belső munkálatok egy része már elkészült, így a benti gyermek- és gyógymedencéket már húsvétkor használhatják a fürdőbe kilátogatók. A melegebb időjárás beköszöntével elkezdték az ikermedence kiegészítő, átalakítási, burkolási munkálatait. Előreláthatólag áprilisban, a húsvéti ünnepekre már ezt a medencét is üzemeltetni tudja majd a kövesdi fürdő.
Az elkövetkező hetekben a jó idő beköszöntével a külső, kültéri munkálatokat végzik majd el szakemberek.

(forrás: Mezőkövesdi Média KHT.)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!