Épül a szabadidőpark Mezőkövesden
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 06. szerda, 12:11
Megkezdték a Kavicsos-tó partján kialakítandó szabadidőpark építését Mezőkövesden. A kivitelező cég jelenleg a tereprendezési munkálatokat, valamint a parkolók kialakítását végzi. Az Önkormányzat „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című városrehabilitációs pályázatának keretében a Kavicsos-tó partján egy szabadidőparkot alakítanak ki, amelynek a kivitelezését a Szilvási Építő Kft. végzi.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
„Lesz egy jelentős területrendezés, parkosítással, fák telepítésével, a meglévő fák megóvása mellett. Játszóterek kapnak helyet a parkban. Kialakítunk egy ún. Idősek Kertjét, ahol nagy sakktáblát építünk ki, amelyen embernagyságú sakkfigurákkal játszhatnak majd az ide kilátogatók. Továbbá a tó közepén egy szökőkút, illetve körülötte több kisebb, kucorgó stég és egy nagyobb stég kap helyet. Emellett a terület teljes közművesítése is megtörténik. Női, férfi, illetve mozgássérült illemhelyek lesznek kialakítva. A templom melletti területen egy nagyobb kapacitású parkoló, a mentőszolgálat és a Belgyógyászat közötti üres területen egy kisebb parkolót alakítunk ki, a harmadik autók parkolására alkalmas terület pedig a Sportcsarnokkal szemben lesz. A parkban egy mintegy 9000 négyzetméteres, új, teljes közvilágítással ellátott sétányrendszert építünk ki.” – mutatta be a beruházást ifj. Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.
 
A cég március elején átvette a munkaterületet és el is kezdte az építkezést, s jelenleg a tereprendezési, a mélyépítésű, közművesítési munkálatokat, valamint a parkolók kialakítását végzi. A kivitelező törekszik arra, hogy a Jézus Szíve templom környékén minél hamarabb befejezzék a munkát, hogy a közeledő Jézus Szíve Búcsúra érkezők rendezett környezetben ünnepelhessenek.
 
M. Zs.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!