Tájaink és kincseink-vendégségben Mezőkövesden
Helyi Hírek (2011.) - Mezőkövesd
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 12. kedd, 19:00

Hétfőn a dél-borsodi térség központjában nyílt meg a Tájaink és kincseink interaktív természetfotó-kiállítás,amely ezen a héten tekinthető meg a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában.
Az április 11-ei megnyitón a kiállítás alkotói mutatták be a tárlatot a középiskolás diákoknak, illetve beszéltek a természetvédelem fontosságáról.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Ezt követően Kleszó András, a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őre rendhagyó órát is tartott a diákoknak, amelyben példákkal szemléltette, hogy szűkebb környezetünkben és a Föld élővilágát érintően milyen káros tevékenységeket végez az emberiség, amelyek hatása sokszor visszafordíthatatlan. Térségünk és Magyarország természeti környezetének állapota még - bizonyos szempontból - szerencsésnek mondható, mivel a természeti értékek, az élővilág kevésbé károsodott például a nyugat-európai országokhoz viszonyítva.
Az ember romboló,felelőtlen tevékenységével viszont Dél-Borsodban is szembe kell nézni, hangsúlyozták a kiállítás alkotói: legutóbb például Cserépváralja közelében lelkes természetvédők és gyerekek tisztították meg a patakmeder egy részét attól az óriási mennyiségű szeméttől, amelynek mennyisége már 200 méter megtiszítása után is több zsáknyi volt.
A Dél-Bükköt és a Borsodi Mezőséget bemutató tárlatot az aktuális helyszínen a bükkábrányi és mezőkövesdi iskolai könyvtárak által elnyert TÁMOP-pályázat segítségével sikerült bemutatni, így a térség középiskolás tanulói közül sokan megtekinthetik a tárlatot, amely az iskolai tanórákon tanultakhoz több ponton is kapcsolódik. A gimnazisták mellett egyébként a szomszédos szakképző iskola tanulói is megtekintik a héten a kiállítást.



Projekt azonosító: TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-2010
Projekt megnevezése: "eNTER 2009/2010": iskolai könyvtárak fejlesztése a mezőkövesdi kistérségben

  

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!