Bejelentés,adatgyűjtés,elfogás,beismerő vallomás
Írta: Eleven Televízió   
2011. augusztus 11. csütörtök, 01:00

Augusztus 6-án reggel hat óra után egy helyi nő tett telefonon bejelentést a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint a nagymamája tulajdonában lévő bükkábrányi családi házba az éjszaka folyamán betörtek.
A bükkábrányi rendőrőrs járőrei percek alatt a helyszínre érkeztek. Az elsődleges megállapítások során kiderült: a kórházi kezelés alatt álló tulajdonos házának utcafront felöli ajtaján az üveget betörték, a rajta lévő redőnyt leszaggatták, valamint a hátsó épületrész konyha felöli ablakát is betörve és az ablakot kinyitva mehetett be az elkövető a házba. A 20 perccel később kiérkező forrónyomos csoport a betört ablakon és a teraszon több helyen vérfoltot is talált.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

A házban az elkövető minden helyiséget feldúlt. A ruhaneműk, iratok szétdobálva, a hűtőszekrény, mosógép és több szekrény ajtaja leszakítva. Mindenütt kutatás nyomai, vérnyomokkal fűszerezve.

A széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként hamarosan látókörbe került egy - ezidáig büntetlen előéletű - mezőnyárádi lakos, mint feltételezett tettes. Az azonnali rendőri intézkedés során nevezett nem tudott egyértelmű választ adni éjszakai hollétéről. Lábán, kezén friss sebek voltak, ruházata vérnyomtól volt szennyezett. Az erre irányuló kérdésre viselkedése meglepően zavart, ingerült lett.
A nála tartott házkutatás során egy melléképületben gondosan elrejtve feltalálásra került negyedmillió forint, melyet mint utóbb kiderült az elkövető a sértett családi házából tulajdonított el. Nevezett előállítása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, majd végezetül beismerő vallomást is tett.

Alkalmi látogatásáért a betörő akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás ügyében megindított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bükkábrányi Rendőrőrse gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.

(Forrás: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!