Október 4. - Az állatok Világnapja
Írta: Eleven Televízió   
2011. október 10. hétfő, 12:41
Hagyományosnak mondható, hogy október 4-e, az Állatok Világnapja azzal telik el, hogy az állatbarátok az ember által tartott állatok tenyésztését, tartását, a velük való bánásmódot összegezik és megismertetik a fiatalabb korosztállyal.
Erre a jeles napra emlékeztek Mezőkeresztesen a Harmatcsepp Óvodában is, ahol egész nap során az állatokról, tartásukról, viselkedésükről tanulhattak a gyerekek. Mindhárom csoport, rövid műsor keretében mutatta be az egyes háztáji állatokat.
A pillangó csoport a házi szárnyasokat, a méhecske csoport a házi kedvenceket, a macis csoport pedig a házi négylábúakat mutatta be a jelenetek segítségével.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A bükkábrányi óvoda kedves hagyománya az Állatok Világnapjának megünneplése. Október 4-én minden gyermekcsoport vendégül látott egy kisállatot.
A gyerekek így megfigyelhették a teknősbéka, nyuszi, hörcsög egész napi tevékenységét, valamint a környezetükben élő háziállatokat, kutyát, cicát, nyuszit.
Mezőnyárádon a tavalyihoz hasonlóan idén is játékos vetélkedővel emlékezett meg a két napközis csoport az állatokról.
Csütörtökön az időnek hála az iskolaudvaron kellett különféle játékos feladatokat megoldani. Állatokat rajzolni, állathangokat utánozni, állatokról szóló dalokat eljátszani, majd következett az állatsimogató, ahol a legnagyobb sikert a kisnyuszik aratták.
Pénteken délután elsétáltak egy helybeli házhoz ahol mindenféle állatot nézhettek, simogathattak, és etetgethettek a gyerekek. Visszaérkezve a napközibe állatfigurákat készítettek csoportonként zöldségek és gyümölcsök felhasználásával.
A cél természetesen mindenhol az volt, hogy a gyermekek ne csak ezen a napon figyeljenek az állatok védelmére, szeretetére.
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Vágó


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!