Testületi ülés volt Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2011. szeptember 08. csütörtök, 01:00
Szeptember 8-án tartotta Bükkábrány község képviselő – testülete soron következő ülését. Az ülésen összesen 11 napirendi pontot tárgyaltak a résztvevők.
Első napirend Bükkábrány község Önkormányzat 2011. évi költségvetésének első félévi végrehajtásáról szólt. Időarányosan a bevételek és a kiadások is megfelelnek az elvártnak így a testület egyhangúlag elfogadta a beszámolót.
Második napirendben Bükkábrány község Önkormányzat 2011. évi költségvetési rendeletének módosításáról tárgyaltak a jelenlévők. A képviselők egyhangúan támogatták a módosítást.
Harmadik napirendben Busrsa Hungarika ösztöndíj pályázati rendszerhez való csatlakozási szándékukat fejezték ki a képviselők. Az előző évekhez hasonlóan az idei tanévben is támogatni kívánják a tovább tanuló vagy tanulni szándékozó helyi fiatalokat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Negyedik napirendben a Bükkábrányi Általános Művelődési Központ alapító okiratának módosítását fogadták el a tagok. Megváltozott a sajátos nevelési igényű tanulók körének meghatározása, ezért volt szükség a harmonizációra, technikai jellegű módosításra. A képviselők egyhangúlag szavazták meg a változtatást.
Ötödik napirendben Bükkábrány, Borsodgeszt, Kács, Vatta önkormányzatok körjegyzőségének megalakítása volt a jelenélők előtt. A témában előzetes egyeztetések folytak az elmúlt időszakban, így mindenki ezek alapján egyhangúlag támogatta a napirendi javaslatot.
Hatos napirendi pontban Bükkábrány településrendezési tervének módosítására került sor.
Hetes napirendben a Bükkábrány Általános Művelődési Központ Arany János Általános Iskola maximális csoport,- osztálylétszám túllépés iránti kérelmét tárgyalták. Az általános iskolában a napközis és tanulószobai gyermeklétszám tette indokolttá, valamint az, hogy a csoportok továbbra is bontás nélkül egy nevelővel működhessenek. A fenntartónak lehetősége van engedélyezni a maximumtól való legfeljebb 20%-os eltérést. A képviselők egyhangúlag támogatták a kérést.
Nyolcadik napirendben az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól valamint az azokért fizetendő díjak mértékéről tárgyaltak a testületi – tagok. A végleges döntés csak a körjegyzőségek megalakulása után születik majd, hiszen a csatlakozó településekkel egyeztetve lehet csak egy egységes szabályozást felállítani. Az átmeneti időszakra nettó 5000 Ft napi díjat szavazott meg a testület az anyakönyvvezetőnek, amelyet az önkormányzat fizet a plusz munkáért.
Kilencedik napirendben helyi szociális rendeletet kellet módosítani, mert egy felsőbb jogszabályi változás szükségessé tette az eddig alkalmazott szöveg módosítását. A jelenlévők egyhangúlag támogatták a módosítást.
Tizedik napirendben a Bükkábrányi Általános Művelődési Központ Igazgatójának tájékoztatója a 2011/12. tanév indításáról elmaradt. Ezt a napirend a következő ülésre lett elhalasztva, mert a napirend előadója Derekasné Orosz Andrea igazgató - pályázati ellenőrzés miatt - nem tudott az ülésen jelen lenni.
Tizenegyedik napirendben indítványok, javaslatok szerepeltek.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!