Zöld Hírháló - Bemutatócentrum nyílt Telkibányán
Írta: Eleven Televízió   
2011. november 21. hétfő, 12:29
ÖKO-DEMO Bemutatócentrumot avattak Telkibányán 2011.11.19-én szombaton. Az ökoiskola egyik használaton kívüli melléképülete ezentúl méltó helyszíne lesz a fenntartható fejlődés megvalósulását szolgáló közösségi-környezetvédelmi programoknak.
A megnyitóra érkező lakosok sűrűjében Mester Lászlóné, a település polgármestere elmondta, hogy örömmel járultak hozzá, hogy az Aranygombos Többcélú Közhasznú Egyesület az Abaúj-LEADER pályázatát elnyerve egy újabb közösségi teret hozzon létre.
Bereczky Béla, az egyesület elnöke az előzményeket ismertette, miszerint a szakmai elképzelést az Ökológiai Intézet Alapítvánnyal közösen dolgozták ki, a megvalósításba pedig bevonták az Energiavámpír Kft.-t, a Zöld Kapcsolat Egyesületet, valamint a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatát is.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Bíró Tamás, a Kft vezetője ismertette azokat az épületgépészeti megoldásokat, melyek ezentúl a melegvíz ellátást és a fűtést biztosítják a jövőben (faelgázosító kazán, napkollektor).
F. Nagy Zsuzsanna az udvarban kialakított házi és közösségi komposztáló helyeket, a kül és beltéri szelektív gyűjtőket, a 30 részes kiadványsorozatot mutatta be. Ezen túlmenően környezetbarát termékek polca is helyet kapott a bemutató centrumban, ezzel is segítve, hogy minél többen alakítsák át háztartásukat környezetkímélővé, mely egyben családjuk egészségét is szolgálja. Az előadásokat helyszíni tanácsadás követte.
A bemutató központot előzetes egyeztetés alapján lehet látogatni. Alkalmas közösségi programok, rendezvények szervezésére, az érdeklődők és a lakosság számára környezeti tanácsadó napok megtartására, valamint a helyi természeti, kultúr-, bánya- és ipartörténeti értékeket bemutató öko-túrák megszervezésére is
 
Elérhetőségek:
Aranygombos Többcélú Közhasznú Egyesület
3896 Telkibánya, Rákóczi út 20.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tel.: 70/3952612, 46/388606
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!