Testületi ülés Bükkábrányban
Helyi Hírek (2011.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2011. december 07. szerda, 11:05
Bükkábrány község képviselő testülete 2011. november 24-én tartotta soron következő ülését. A megbeszélésen összesen 13 napirendi pont került megtárgyalásra, majd a testület zárt üléssel folytatta a munkát.
Elsőként Bükkábrányi Általános Művelődési Központ Alapító Okiratának módosítását tárgyalták a jelenlévők. 2009-ben létrehozott okiratban még szerepeltek olyan feladatok, amelyek a kezdeti időszakra vonatkoztak. Mivel az intézmény már beállt az új működésre ezeket ki kellett venni az alapító okiratból. A technikai változtatást egyhangúlag támogatták a tagok.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Második napirendben Bükkábrány község szakfeladatáról szóló határozatot fogadták el a képviselők. Mivel a 2012. évben megszűnik a polgármesteri hivatal, helyét a körjegyzőségi hivatal veszi át, ehhez kell igazítani a szakfeladatokat is. Ami eddig a polgármesteri hivatal feladata volt azt a jövőben az önkormányzat veszi át. A tagok egyhangúlag támogatták a határozatot.
Harmadik napirendben 2011. évi költségvetés ¾ éves végrehajtásáról szóló tájékoztatás hangzott el. A napirendhez nem volt hozzászólás a jelenlévők elfogadták a tájékoztatást.
Negyedik napirendben költségvetési rendelet módosítására került sor a ¾ éves beszámolóhoz kapcsolódva. Az előirányzott összegekhez képest a 2. és 3. negyedévben is többlet mutatkozott a költségvetésben. A képviselők támogatták a módosítást.
Ötödik napirendben Bükkábrány önkormányzat 2012. évi költségvetési koncepciója került megtárgyalásra. A következő időszakra csak szöveges, összegeket nem tartalmazó koncepció került kialakításra, leírva a jövőre vonatkozó elképzeléseket. Ennek oka az hogy a következő évi támogatási feltételek és lehetőségek még nem vagy csak részben ismertek. A tagok egyhangúlag támogatták a koncepciót.
Hatodik napirendben megtárgyalásra került Bükkábrány, Kács, Borsodgeszt, Vatta körjegyzőség 2012. évi költségvetési koncepciója. A felek egyhangúlag támogatták a javaslatot.
Hetedik napirendben megállapodás született a körjegyzőség létrehozásáról. A dokumentum tervezetet az érintett polgármesterek előzetesen megtárgyalták és elfogadásra javasolták. A napirendhez kérdés nem merült fel. A képviselők támogatták a javaslatot.
Nyolcadik napirendben tárgyalták a képviselők az AVE Miskolc Kft. 2012. évi közszolgáltatási díjkalkulációját és szerződés módosítását. A tervezetben a cég összesen kb. 6%-os emelkedéssel számol. Ez összetevődik az inflációból és a 2%-os ÁFA változásából.
Kilencedik napirendben a Heves megyei vízmű Zrt. 2012. évi díjkalkulációja került megvitatásra. A 2012. évben az ivóvíz m3-i ára 343 Ft + ÁFA árra változik majd január 1-től.
Tizedik napirendben a közmeghallgatás időpontja került kitűzésre december 8-ra.
Tizenegyedik napirendben utcanévváltozás indítványozására került sor a Vörös Hadsereg úton. A lakók 3 változatból és esetleg a saját ötletük alapján a részükre eljuttatott kérdőíven választhatják ki a nekik tetsző utcanevet.
Tizenkettedik napirendben a polgármesteri illetmény módosítására került sor. Az eddigi 10-es szorzó helyett a javaslatban szereplő 11-es szorzót állapította meg a testület. Ennek kapcsán változott a polgármesteri költségtérítés összege is. Indoklásként elhangzott, hogy Szalai Szabolcs polgármester hivatalba lépése óta kiváló munkát végez a település érdekében, számos sikeres pályázat és nagyberuházás mutatja sikerességét.
Tizenharmadik napirendben indítványok, javaslatok hangoztak el.
A testület ez után zárt üléssel folytatta az ülést.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!