Befejeződött Girincs orvosi rendelőjének felújítása
Írta: Eleven Televízió   
2011. december 15. csütörtök, 13:50

 

Girincsen az orvosi rendelő komplex egészségügyi szolgáltatásokat nyújt a település lakóinak, emellett mind a háziorvosi, mind a fogorvosi praxis tekintetében további települések lakói is itt vehetik igénybe az alapvető egészségügyi ellátásokat.
Az Európai Uniótól elnyert forrás segítségével a háziorvosi és fogorvosi rendelő is megújult, és a védőnői szolgálat is komfortosabb körülmények között működhet, valamint korszerű műszerek beszerzésével az ellátás színvonala is emelkedik.

A projekt zárórendezvényére és az épület átadására december 14-én került sor a településen.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A felújítás, bővítés során új épületrésszel egészült ki az intézmény, lecserélték a nyílászárókat, ajtókat, és teljesen új tetőszerkezet valamint csatornarendszer került az épületre. Az épület teljes külső homlokzatát hőszigetelték és az összes helyiségben új padlóburkolatot raktak le.
Az új, korszerű, energiatakarékos fűtési rendszerrel gazdaságosabbá válik a jövőben a rendelő működtetése, továbbá megvalósult a teljes körű akadálymentesítés: kiépítették a megfelelő járdát és rámpát, 2 akadálymentesített WC-t alakítottak ki az épületben, illetve indukciós hurkot is beépítettek a közlekedést segítendő.

A beruházás részeként orvosi műszereket, eszközöket is beszerzett az önkormányzat: a defibrillátor, készenléti táska, EKG készülék is a rendelő felszerelésit gyarapítja ezt követően.

A projekt részeként tehát olyan fejlesztések valósultak meg az épület akadálymentesítésétől kezdve, az intézmény költséghatékonyabb működtetését eredményező szerkezeti munkákon át, egészen az új szolgáltatások, tanácsadások igénybevételéig, amelyek mind a település lakói, mind a község önkormányzata számára fontosak.

A projekt záró rendezvényét december 14-én 13 órától rendezték meg Girincsen, a felújított egészségügyi intézményben.
Ünnepi köszöntőt mondott és az épületet átadta dr. Mengyi Roland Úr, országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Elnöke.

A projekt befejezési dátuma 2011. december 31. A beruházás összköltsége 49.148.924 Ft, ennek az összegnek a 89,99 %-át az önkormányzati uniós pályázati forrásból fedezi. A „Girincs orvosi rendelőjének felújítása, bővítése, akadálymentesítése” című ÉMOP-4.1.1/A-09-2010-0035 azonosítószámú felhívására sikeresen pályázva az önkormányzat 44.234.031 Ft támogatást kap a beruházás megvalósításához.


Projekt azonosító: ÉMOP-4.1.1/A-09-2010-0035
Projekt megnevezése:
Girincs orvosi rendelőjének felújítása, bővítése,
akadálymentesítése

 



Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!