A Magyar Kultúra Napja - bükkábrányi programok
Írta: Eleven Televízió   
2012. január 24. kedd, 22:30
1989 óta szerepel ünnepnapként január 22-e a magyar naptárban. A Magyar Kultúra Napján bükkábrányban mind az iskolában, mind pedig a polgármesteri hivatalban tartottak megemlékezést e jeles napról.
Reggel 8 órakor a tanítás előtt az iskola aulájában gyűltek össze az osztályok és a pedagógusok, hogy Tóth Erika tanárnő vezetésével Kölcsey Ferencre, a Himnusz megírására és a magyar kultúra kiemelkedő alakjaira emlékezzenek. A megemlékezést az a rövidfilm zárta, amely a magyarság értékeit mutatta be, külön kiemelve a helyi vonatkozásokat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A 8. osztály történelem órája is az ünnep jegyében telt ezen a napon. Itt a tanulók által magyar Nobel-díjasokról készített prezentációk kapták a főszerepet.
Este 5 órakor a polgármesteri hivatal házasságkötő termébe kaptak meghívást a község lakosai. Szalai Szabolcs polgármester ünnepi beszéde után egy új, Mezőkövesden szerkesztett, de az egész kistérséget átfogó folyóirat mutatkozott be a nagyközönségnek. A "Kaptárkövek" című lap létrejöttéről, tematikájáról Pap Pál főszerkesztő számolt be.
A prózai és verses művek mellett a Bükkábrányi Népdalkör énekei is színesítették az estét.
Bemutatkozott a nyilvánosság előtt egy helyi szobrász is. Lanszky Pál mészkőből, márványból és gránitból készült alkotásait az irodalmi műsor után csodálhatták meg a jelenlévők.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vukovich Ákos
      tulajdonos

Telefon: +36 (30) 296 8854

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!