Újabb iskolafejlesztés Harsányban
Írta: Eleven Televízió   
2012. július 05. csütörtök, 11:42
Megkezdődött a harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda újabb nagyszabású fejlesztése, felújítása. Az önkormányzat, mint fenntartó 2011-ben 56 millió forintból újította fel az oktatási intézmény belsejét, melyet az idén több mint 100 millió forintos energetikai korszerűsítés követ.
A beruházás az iskola, az óvoda és a tornaterem nyílászáróinak cseréjét, az épületegyüttes szigetelését, valamint egy zöldenergián alapuló fűtésrendszer kiépítését foglalja magában. A felújítást végző cég szakemberei 86 db ablak, 10 db ajtó cseréjét, 2db100kw-os faaprítékkal működő kazán, 1568 méter fűtéscső, 116 db radiátor és 12 db, 60 m2 összfelületű napkollektor beépítését fogják elvégezni a közeljövőben.
Az oktatás fejlesztése a szakmai munkára is kiterjed, Harsányban, hiszen az intézményben 2011. szeptembertől elindult a mára már a diákok és a szülők körében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő Ökoiskola program, melynek sikerét jól tükrözi, hogy az iskola az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium döntése alapján elnyerte a hazai közoktatásban a fenntarthatóságért adható legmagasabb állami elismerést az Ökoiskola címet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!