Testületi ülés Bükkábrányban
Helyi Hírek (2013.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2013. április 17. szerda, 14:38
Bükkábrány község képviselő–testülete április 9 -én tartotta soron következő ülését. Az ülésen összesen kilenc napirend került megtárgyalásra. Az első napirendben a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2012. évben végzett tevékenységéről beszámolót hallgathattak meg a jelenlévők. A bükkábrányi mikrotérség öt településből áll: Bükkábrány, Tibolddaróc, Kács, Borsodgeszt, Sály. Ezen a területen jelenleg ketten végzik a feladatokat Pápai Istvánné gyermekjóléti családgondozó Tibolddaróc, Kács, Sály településeken és Szilágyiné Lassu Mária családsegítős családgondozó Bükkábrány, Tibolddaróc, Borsodgeszt, Sály, valamint Kács településeken. A szolgálat az alábbi szolgáltatásokat végzi Gyermekjóléti Szolgálat, Családsegítő Szolgálat, Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, Közösségi pszichiátriai ellátás, Gondozói Központ, Idősek Otthona, Idősek klubja, Házi segítségnyújtás. A jelenlévők egyhangúlag elfogadták a beszámolót.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben Bükkábrány község Önkormányzatának 2012. évi költségvetésének módosítását tárgyalta a testület. Az év végén az elszámolások után lehet ténylegesen elszámolni a kiadási és bevételi oldalt. A tervezetthez képest plusz bevételek keletkeztek, amelyek pozitívan befolyásolták a költségvetést. A jelenlévők egyhangúlag támogatták a rendeletet.
 
A harmadik naprendi pontban Bükkábrány – Borsodgeszt – Kács – Vatta Körjegyzőség 2012. évi zárszámadás elfogadására került sor. Az időközben megszűnt körjegyzőség zárszámadásával kapcsolatban kérdés nem merült fel, így azt a jelenlévők egyhangúlag elfogadták.
 
A negyedik napirendben Bükkábrány Község Önkormányzatának 2012. évi zárszámadását tárgyalta a testület. A 2012. évben a bevételek a tervezetteknek megfelelően alakultak. A bevételek 94% -ban a kiadások 84,9% -ban realizálódtak. Az iparűzési adó bevételek emelkedést mutatnak. Nem történ kötvénykibocsátás, nem történt hitelfelvétel. Az intézmények megfelelően gazdálkodtak. A képviselők egyhangúlag támogatták a napirendet.
 
Az ötödik napirendben a Heves Megyei Vízmű Zrt. - től vízközmű vagyon átvételéről döntöttek a képviselők. Törvényi változás értelmében vízközmű vagyonnak kizárólag az állam, illetve az önkormányzatok rendelkezhetnek ezentúl. Ennek alapján történt meg a leltár szerinti átadás – átvétel. Ennek érezhető hatása a lakosok felé nem lesz. Minden képviselő támogatta a napirendet.
 
A hatodik napirendben 2013. évi ivóvíz és csatornaszolgáltatás ráfordításának csökkentésére pályázat benyújtásáról tárgyaltak a tagok. Támogató határozatot hozott a testület a kérdésben. A pályázatot nem az önkormányzat adja be, hanem a Heves Megyei Vízmű Zrt. az előző évekhez hasonlóan, hogy a lakossági vízárat a megfelelő mederben tudják tartani.
 
A hetedik napirendben Heves Megyei Hulladékgazdálkodási Társulás által benyújtásra kerülő KEOP Pályázatot támogatta a testület. A „Szilárd Hulladékgazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a társulás területén” címmel futó pályázat benyújtásához Bükkábrány Önkormányzatának a jóváhagyása is szükséges, hisz tagja a társulásnak. A képviselők egyhangúlag támogatták a határozatot.
 
A nyolcadik napirendben Heves Megyei Hulladékgazdálkodási Társulást bízta meg a testület közbeszerzés lebonyolításával, hulladékgyűjtés és szállítás területén. 2014 -től csak olyan cég szállíthat hulladékot, amely legalább 51% -ban önkormányzati tulajdonban van. Felmerült, hogy saját céget hoz létre az önkormányzat erre a feladatra, de nem látható biztosítottnak, hogy ilyen kis cég talpon tudna maradni a piacon. Ezért a testület megbízta a Heves Megyei Hulladékgazdálkodási Társulást a jövő évi hulladékszállítással kapcsolatos közbeszerzési eljárás lefolytatására. A testület egyhangúlag elfogadta a napirendet.
 
Kilencedik napirendben indítványok, javaslatok között szerepelt: a III. Ősfa Fesztivál szervezése a megfelelő ütemben halad, beszámoló hangzott el az elmúlt testületi ülés óta eltelt időszak történéseiről, a Béke – úttal kapcsolatos eddig történésekről, a munka megkezdésének várható ütemezéséről, a rekultivált szeméttelep helyzetéről, új pellet üzem építéséről, parlagfű helyzetről. A nyílt ülés után a képviselők zárt ülés keretében segélyeket és kérelmeket tárgyaltak meg.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com