Véget ért a 3 napos vigasság Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2013. augusztus 22. csütörtök, 10:16
Előző adásunkban már beszámoltunk a Mezőkeresztesen rendezett Augusztusi Vigasságok első vasárnapi programjairól, valamint a hétfői nap délelőttjéről, most lássuk milyen programok vártak még a népkertbe kilátogatókra.
Hétfőn délután hagyományőrző csoportok énekei csendültek fel a színpadon, majd a Szemerey László egri bűvész kápráztatta el a közönséget, hol azzal hogy különálló lufikból mesefigurát hajtogatott, hol azzal, hogy eltüntette a kezébe akadt tárgyakat. A bűvészshow után ágyúdörgéstől és kardcsörgéstől lett hangos egy félórára a színpad előtti tér, hiszen megelevenedett a közönség előtt a mezőkeresztesi csata, korhű ruhákkal és fegyverekkel. Az izgalmas csatajelenetek után Janicsák Veca lépett a színpadra ki hangjával varázsolta el a közönséget.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Öt órától elkezdődött hatalmas érdeklődés mellett a DVTK Öregfiúk – Mezőkeresztes labdarúgó mérkőzés. Az nap zárásaként este 7 órától nosztalgia buli kezdődött a Horizont zenekar közreműködésével.
Kedd reggel mazsorettek és fúvoszenekar trombitálta össze az ünneplőket augusztus 20-a alkalmából. A városháza előtti téren a himnusz eléneklésével kezdődött a megemlékezés. Dr. Dózsa György polgármester köszöntötte a jelenlévőket, ünnepi beszédet mondott Tállai András a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára. A műsorban verset mondtak a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói és fellépet a Mezőkeresztesi Kamarakórus, valamint a Mezőkeresztesi Férfikórus is.
A kenyeret először Hajdu Ferenc református lelkész, majd Dr. Linczenbold Levente katolikus plébános is megáldotta. Dr. Dózsa György polgármester szelte meg az Új Kenyeret, amit szétosztottak a jelenlévők között. A miskolci mazsorettek és az emődi fúvószenekar felvezetésével az ünneplők átvonultak a Népkertbe, ahol kezdetét vette az estébe nyúló ünneplés.
15 órától mazsorettbemutatót, majd a Vidám Vándorok gyermekműsorát nézhették végig a kilátogató vendégek. Ezután a Mezőcsáti Népi Együttes Zelei Ferenc vezetésével valamivel öt óra előtt vette birtokba a színpadot., A néptánc után egészen más műfajnak örülhetett a közönség. Ismert operett slágerek hangoztak el Szél Ancsa és Szaniszláv László előadásában, majd egy újabb műfajváltás következett. A tehetséges páros a 60-as 70-es évek zenei világába kalauzolta a résztvevőket egy rock and roll party keretében.
Sandra és Attila, az egri testvérpár már időben hozzánk kissé közelebb eső korszakot idézett. A 80-as és 90-es évek nagy slágereiből összeállított műsorral arattak nagy sikert a közönség körében.
A három napos rendezvény sorozat záró akkordja a Bikini együttes hatalmas tömeget vonzó élő koncertje volt, amely mintegy másfél órán keresztül jelentett kikapcsolódást mindenkinek. A koncert után látványos tűzijátékkal búcsúztatta a hosszú hétvégét és a népes vendégsereget a város vezetése.
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Operatőr


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com