Hatalmas érdeklődés a I. Harsányi Szürkemarha Fesztiválon
Írta: Eleven Televízió   
2013. augusztus 22. csütörtök, 10:29
Hatalmas volt az érdeklődés I. Harsányi Szürkemarha Fesztivál programjai iránt. A 2013. augusztus 17-én hagyományőrző szándékkal megrendezett nagyszabású fesztiválon közel 5000 fő vett részt, száz főzőcsapat mérte össze tudását, a Benke László olimpiai bajnok mesterszakács által vezetett szakmai zsűri 127 étket bírált meg. A szervezők több mint 2000 adag szürkemarhából készült ételt adtak el.

Nagy sikere volt az ökörsütésnek, a nyárson sült malacnak, a szalmabálából készült hatalmas várnak, a fából készült népi, gyerekjátékoknak, a hagyományos cséplés-bemutatónak, a tűzijátéknak, valamint a jászberényi csikósok és a lovasíjászok fergeteges produkciójának.

A számtalan féle szürkemarhából készült finom étel és a slambuc mellett sokan megkóstolták a helyi készítésű kalkát, tócsnit és krumplifánkot is. A zsűri 30 különdíjat osztott ki, a főzőversenyt a nyékládházi Csipet Csapat elnevezésű főzőcsapat nyerte.

„Ez egy csodálatos nap volt, nagyszerű érzés volt harsányinak lenni. Nagyon büszke voltam a falubeliekre, hiszen Harsányban példaértékű összefogás történt. A szervezésben és rendezvény lebonyolításában több mint 130 fő vett részt, a nagyszabású fesztivált 45 cég és magánszemély támogatta. A Szilvási család és Harsány Község Önkormányzata nevében szeretném minden segítőnek, támogatónak megköszönni önzetlen, áldozatos, kitartó munkáját, mellyel hozzájárult a községünk hírnevét az ország minden tájára elrepítő nagyszabású fesztivál megszervezéséhez! Köszönet mindenkinek, aki kilátogatott a rendezvényre!”- mondta Szabó Gergely polgármester

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com