Szüret a bükkábrányi óvodában
Írta: Eleven Televízió   
2013. október 24. csütörtök, 09:34
Szeptember 25-én a bükkábrányi óvoda nagycsoportosai kirándulni indultak a kácsi erdőbe. A túrára helyközi autóbuszjárattal indultak el.
Az erdőben sétálva, hegyet mászva figyelték meg a fákat, az őszi jelenségeket, gyűjtöttek makkot, valamint a séta során gombát is találtak Bogárnézőke segítségével nagyítón keresztül figyelhették meg a gyerekek a különféle bogarakat. Hazatérve az összegyűjtött "kincsekből" kiállítást rendeztek be az óvoda aulájában elhelyezett vitrinben.
Új hagyományt kíván megteremteni a bükkábrányi Napsugár Napközi Otthonos Óvoda. Ebben az évben szüreti mulatságra várták nem csak a gyermekeket, hanem szüleiket is. Szeptember 27 -én pénteken az intézmény tornatermében gyűltek össze az érdeklődök, hogy közösen vegyenek részt a szőlő mustá válásának folyamatában.
Elsőként Kiss Sándorné óvodavezető köszöntötte a vendégeket, majd kezdetét vette az első munkafázis a bogyózás. Az előzőleg leszedett fürtöket az óvodások nagy lelkesedéssel szemezték és öntötték az időközben felállított présbe. Tették ezt annál is inkább, mert a munka végeztével mindenki megkóstolhatta az alul kicsepegő édes mustot. A türelmetlenebben meg sem bírták várni, hogy a kancsókból a poharakba kerüljön, mindjárt a prés alá tartották az ivóalkalmatosságokat. A jól megérdemelt munka után jöhetett a szórakozás. A Lármafa együttes visszajáró vendég az intézményben. A mostani alkalommal természetesen a szürettel kapcsolatos dalokkal, táncokkal készültek és megmozgatták nem csak a kicsiket, hanem szüleiket is.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com