Simsonosok találkoztak Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. augusztus 06. szerda, 16:44
A Simson motorkerékpárok már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek a motorosok körében. A kelet-német márka népszerűsége pedig aligha csökkent az évek alatt. Különösen a fiatalabb generáció tagjai között hódítanak még ma is ezek a megbízható kétkerekűek.
Bükkábrányban már ötödik alkalommal került megrendezésre augusztus 2-án és 3-án a simsonosok megyei találkozója, amely az elmúlt évek során országos rendezvénnyé nőtte ki magát. A szombati gyülekező végső fázisában ugyanis már közel százan jelentek meg az iskola udvarán, természetesen járgányaikkal együtt. A széria felszereltségű járművek mellet nagy sikere volt a feltuningolt, motoros nyelven "felhúzott" vasak is, melyek nem annyira a közúti közlekedést, hanem a versenyzést szolgálják gazdáik kezei között. Versenyzésre pedig volt is alkalom. A motoros konvoj délelőtt 10 órakor indult Vattára, ahol a Szemere utca egy lezárt szakaszán gyorsulási versenyben derült ki, kinek mit tud a motorja. A versenyszám három kategóriában zajlott: az 50, 60 és 70 köbcentiméteres járgányok és lovasaik külön-külön mérhették össze tudásukat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A délután fontos eseménye a műszaki vetélkedő volt. Itt egy gyújtásától szinte teljesen megszabadított Simson Schwalbe volt az áldozat, amelyen mindössze tíz perc alatt kellett úgy beállítani az elektromos alkatrészeket a versenyzőknek, hogy a motor induljon is, sőt a pontos beállítási értékeket műszeres méréssel is ellenőrizte a szigorú zsűri.
Este 6 órakor a fagyizó előtti téren került sor az ún. "csigafutamra", amelyben szintén párosok indulhattak, lényege pedig az volt, hogy egy rövid távot minél lassabban teljesítsenek a motorosok, természetesen anélkül, hogy a lába talajt ért volna bárkinek is. Volt akinek könnyen ment, volt akinek kevésbé.
Az esti órákban kihirdetésre kerültek az eredmények is, ahol minden dobogós helyen végző versenyző egy emléklap mellett értékes ajándékokkal is gazdagodhatott.
A találkozó második napján már kevésbé volt kötött a program. Akinek ideje és energiája engedte az egy kellemes túrára indulhatott a Bükk hegyei közé.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com