Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2014. szeptember 17. szerda, 07:48

Szeptember 15-én ismét összeült Mezőnyárád Képviselő Testülete, hogy összesen 12 napirendi pontot tárgyaljon meg és hozzon döntést azokkal kapcsolatban.
Első pontban az önkormányzat 2014. évi költségvetésében az első félévben történt átcsoportosításokról döntöttek egyhangúlag.
Második pontban egy tájékoztató hangzott el az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról. Dr. Horváth László polgármester elmondta, hogy a gazdálkodásban fennakadás nem volt, időarányosan gazdálkodik az önkormányzat, a bevételek fedezik a kiadásokat.
Egyhangúlag elfogadták a beszámolót.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Harmadik napirendben rendkívüli önkormányzati támogatásra vonatkozó igény benyújtását fogadta el egyhangúlag a képviselő testület. Erre azért volt szükség, mert az önhiki – önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések kormányzati támogatására vonatkozó pályázat igénybevételét előre be kell jelenteni az önkormányzatoknak, ha részt kíván venni a pályázaton.
Negyedik pontban egy rendeletet fogadott el egyhangúlag a testület a közterületek elnevezéséről. Módosítani kell majd két utcanevet, mert a törvény tiltja az önkényuralmi politikai rendszerekhez kapcsolódó nevek használatát. Az utca nevek módosítására a választások miatt csak a későbbiekben fog sor kerülni, a képviselők csak a közterületek elnevezéséről és a házszámozásról szóló rendelet megalkotását fogadták el.
Ötödikként egyhangúlag elfogadták azt a határozatot miszerint az önkormányzat csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat 2014/2015 évi fordulójához.
Hatodik pontban egy tájékoztató hangzott el az önkormányzat 2013. évi belső ellenőrzéséről. A beszámoló alapján megállapításra került, hogy a belső ellenőrzés a FEUVE ( Folyamatba Épített Előzetes és Utólagos Vezetői Ellenőrzési) szabályzatban foglaltaknak megfelelően történt. A gazdálkodás során az utalások és kifizetések többszöri ellenőrzés után kerülnek teljesítésre vezetői engedéllyel. A beszámolót a jelenlévők egyhangúlag elfogadták.
Hetedik pontban egy önkormányzati mezőgazdasági terület bérbeadásáról döntöttek a képviselők. Az eddigi bérlő szerződése megszűnt, jelenleg ketten szeretnék bérbe venni a területet. A volt bérlő ismét szeretné bérbe venni a földet, kérelmében nem adott árajánlatot, eddig 207.000 Ft/év bérleti díjat fizetett. A másik pályázó 210.000Ft/év bérleti díjat ajánlott és ugyanennyi összeggel támogatja a Faluszépítő Egyesületet is, ha ő kapja a szóban forgó mezőgazdasági területet. A képviselők 4 igen és 2 tartózkodás mellett a második pályázó mellett döntöttek.
Nyolcadik és kilencedik napirendben két civil szervezet által benyújtott támogatási kérelemről döntöttek egyhangúlag a jelenlévők. A vöröskereszt és a nyugdíjasklub is 70-70 ezer forint támogatásban részesül.
Tízedik pontban a minden évben megrendezésre kerülő Idősek Napja időpontjának és helyszínének megtárgyalása következett. Az októberi választások miatt kicsit előrébb kellett hozni a rendezvényt, melyet minden jelenlévő támogatott. Az időpont szeptember 29.-e 14 óra 30 perc. Helye a házasságkötő terem.
Tizenegyedik pontban a Víz és Szennyvíz Gördülő Fejlesztési Terv elfogadására került sor. Ezt a tervet a szolgáltató készíti el, az önkormányzatnak el kellet fogadni. Egyhangúlag elfogadták a képviselők.
Tizenkettedik pontban az időszerű feladatok megbeszélése következett.
A település polgármestere tájékoztatta a testületet, hogy egy emléktáblát fognak avatni szeptember 19-én 14 órától az iskolában, a boldoggá avatott Sándor István szalézi szerzetes halálának 100. évfordulója emlékére.
Elhangzott még, hogy a választások előtt összeül mégegyszer a testület.
Az egyik képviselő aggodalmát fejezte ki, hogy a hétvégi focimeccseket követően az idegen csapat játékosai áldatlan állapotokat hagynak maguk után az öltözőben, és hogy ez ellen tenni kell valamit.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com