Október 4. – Az Állatok Világnapja
Írta: Eleven Televízió   
2014. október 06. hétfő, 08:22
Október negyedike az Állatok Világnapja. Erre az alkalomra a világ minden iskolájában és óvodájában együtt készülnek a felnőttek és gyermekeke egyaránt. Pénteken a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Napköziotthonos Óvodában is megemlékeztek e jeles napról.
A központi, József Attila úti óvodában mind a négy csoportszobában más és más meglepetés várta a kicsiket. Elsőként mozgásos játékok segítségével mutatták be, hogy repül egy pinty, hogy úszik a vízben a ponty vagy éppen hogy vágtat egy ló. A következő állomáson az egyes állatok hangjával ismerkedhettek a meg a nebulók. A harmadik helyen pedig a kézügyességükre volt szükség, hogy pillangó és lovacska szülessen az asztalra kirakott papírból.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A negyedik szobában egy meseelőadást nézhettek végig, természetesen e jeles naphoz kapcsolódva.
Eközben a Szentistván úti óvodában sem tétlenkedtek az óvónők. Az egyik csoportszobában összegyűlt gyerekkel felidéztették az állatokról tanult mondókákat, verseket, majd egy meglepetés bábszínházzal kedveskedtek az izgatott ovisoknak. A főszereplők pedig a mindenki által jól ismert gondoskodó tyúkanyó a csibéivel és a ravasz róka.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com