Óvodafejlesztés Harsány községben
Írta: Eleven Televízió   
2014. július 05. szombat, 10:09

17.106.820 Ft értékű pályázat valósult meg a harsányi óvodában 2014-ben. Az Európai Uniós támogatás révén eszközbeszerzésre, továbbképzésekre, családi napok szervezésére került sor.
Harsány Község Önkormányzatának TÁMOP-3.1.11-12/2-2012-0040 számú „Óvodafejlesztés Harsány községben című sikeres pályázata révén 17 106 820 forint támogatás nyertek az óvodai projekt megvalósítására. 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 


A pályázati forrásból vizuális eszközök beszerzésére 1.000.000 forintot, képzések szervezésére összesen 2.880.000 forintot, az úgynevezett jógyakorlat átvételére 300.000 forintot fordítottak. Emellett 250 000 forintot fordítottak a nevelési program átdolgozására, valamint különböző eszközök beszerzésére 5.092.280 forintot költöttek.
Emellett számos rendezvény is megvalósult az óvodában. Összesen hat alkalommal szülői szakmai fórumot, 12 alkalommal pedig családi napot szerveztek az óvodásoknak és szüleiknek. Ennek összköltsége 1 620 000 forint volt.  

Szakmai felkészültség
A képzések témája eltérő volt, amelyen minden alkalommal 3-6 fő nevelő, pedagógus vett részt. Volt képzés a vezetői irányítás feladatokból, ahol a változásmenedzsmenttel, az új intézményi szerepkörökkel ismerkedhettek meg a résztvevők. Az egyik tanfolyam témája például a vezetésmódszertani ismeretek voltak, ahol a vezetői kompetenciák, vezetési funkciók, emberi erőforrás fejlesztése, a változások menedzselése voltak a főbb témakörök.
Emellett foglalkoztak még a cselekvő, felfedező tevékenység szervezésének óvodai módszerével, a környezeti neveléssel, a környezettudatosság, környezetvédelem kialakításával a gyermekek mindennapjai során, valamint a drámajátékok alkalmazásával.
Szintén bővítették tudásukat a mérés-értékelési alapismeretek az óvodában témakörből, illetve a differenciálás, viselkedésrendezés óvodai lehetőségével. 
A pályázat révén a pedagógusok, nevelők, óvónők szakmai tudásának gyarapodásával az intézmény nevelési kínálata, módszertani eszköztára is bővült, mindamellett, hogy a szülők is betekintést nyerhettek az óvoda mindennapjaiba, átvehették azokat a tanácsokat, amelyek otthon használva, alkalmazva segítséget, mankót adhatnak a gyermekek nevelésében.

  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com