Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. február 12. csütörtök, 22:27
alt
2015. február 11.-én reggel fél 9-kor ült össze Mezőkeresztes Város képviselő testülete, hogy összesen 3 napirendi pontot tárgyaljon meg.
Az első napirendi pont, a saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek megállapítása volt. Majoros János polgármester úr itt ismertette azt a határozat tervezetet, amely magába foglalta, hogy az önkormányzat a saját bevételeiből továbbra is hosszú távú hitel felvétele nélkül kíván gazdálkodni, illetve fedezni a működéséhez szükséges költségeit. Ezt a határozatot a képviselőtestület egyhangúan elfogadta.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendi pont a Mezőkeresztes Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetése volt. Ebben a pontban szó esett az intézmények dologi költségeinek támogatásáról. A polgármester elmondta, hogy a tavalyi évben ez a támogatás az önkormányzat részéről megközelítőleg összesen 399 millió 462 ezer forint volt, viszont a tényleges kiadások elérték a 423 millió 655 ezer forintos összeget. A polgármester javasolta mindezek tükrében az intézmények dologi költségeinek támogatását 1 millió forinttal megemelni. A képviselő testület ezt egyhangúan elfogadta.
 
A harmadik, egyebek napirendi pontba több dolog is beletartozott. Az első pont az Észak-Magyarországi Regionális Vízmű bérleti üzemeltetési szerződése a szennyvízcsatorna hálózatra és szennyvíztisztító üzemre vonatkozóan. Ez a bérleti-üzemeltetési szerződés korábban már létezett a Szentistván és Térsége Beruházó és Kommunális Szennyvíz Üzemeltető Társulás és az Észak-Magyarországi Regionális Vízmű között, de az erre vonatkozó határozat módosulása miatt új szerződésre van szükség. Az új határozat kimondja, hogy a szerződésnek nem a társulás és a szolgáltató között kell létrejönnie, hanem a hálózatot működtető és fenntartó önkormányzatok és a szolgáltató között kell létrejönnie. A polgármester javaslatát a szerződés aláírására, a képviselő testület egyhangúan elfogadta.
 
A következő pontban került szóba, hogy az önkormányzat megpályázott egy 2 millió forintos támogatást a helyi értékek feltárására, megőrzésére és gondozására. Ehhez szükség lenne egy Helyi Értéktár Bizottság felállítására is. Mivel még nem született meg a pályázat eredménye, ezért a kérdés megvitatását a képviselő testület a következő ülésére halasztotta el. Minden esetre a Helyi Értéktár Bizottságának felállítását már most egyhangúan elfogadták.
 
Harmadikként a polgármester tájékoztatást adott arról, hogy korábban felhívást tett közzé az önkormányzat a jegyzői állás betöltésére, mivel az előző jegyző munkaviszonya január 5.-én megszűnt. Elmondta, hogy jelenleg 3 pályázat érkezett az állásra, de február 23-ig még várják a jelentkezőket.
Majoros János elmondta azt is, hogy sok visszajelzés érkezett arra irányulóan, hogy egyfajta zúgás hallható a testületi ülések videó felvételei alatt, illetve egyébként is halk, zajos a kábeltelevízió adása. Ennek érdekében az önkormányzat már tett lépéseket és felvette a kapcsolatot a szolgáltató UPC-vel, akik jelezték, hogy ki fogják javítani a hibát, ami az ő karbantartói munkálatuk során keletkezhetett.
Tájékoztatást adott arról is, hogy aki a szociális fa és szén támogatásban részesül, nem értékesítheti tovább a kapott tüzelőt, mert az végleges kizárást von maga után a támogatásból. Eddig emiatt 2 személyt kellett kizárni.
 
Negyedik pontban a városi rendezvényekről esett szó. Többek között felmerült, hogy a Város Napja rendezvény időpontját át lehetne tenni arra az időpontra, amikor Mezőkeresztes ténylegesen megkapta a város rangot. Illetve, hogy egy-egy rendezvény hány napos legyen, és milyen tartalommal kellene feltölteni. Döntés most erről még nem született, a következő testületi ülés alkalmával térnek majd vissza a témára.
 
Utolsó pontként szóba került a 2. kerületi hangosbemondó problémája, miszerint nem hallható rendesen, illetve recseg. Erről sem született még konkrét döntés, de az önkormányzat tervbe vette a rendszer felújítását.
 
A továbbiakban a képviselő testület tagjai zárt ülésen tanácskoztak tovább.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com