Ülésezett Mezőnyárád Község képviselő-testülete
Írta: Eleven Televízió   
2015. május 04. hétfő, 10:00
alt
Április 29-én délután 16 órakor ült össze Mezőnyárád község képviselő-testülete, hogy összesen 7 napirendi pontot vitassanak meg. Bárdos József Szabolcs polgármester az ülés elején megállapította, hogy a testület határozat képes, majd röviden ismertette a napirendi pontokat. Ezt követően kezdték tárgyalni az egyes témákat.
Az első napirendi pont az önkormányzat 2014. évi költségvetésének módosítása - átcsoportosítása volt. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatóból kiderült, hogy a fogorvosi szolgálati lakás a 2014-es évben értékesítésre került, amelyből 3,5 millió forintos összeg folyt be az önkormányzat részére.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az eladással nem mindenki értett egyet a képviselő testület tagjai közül. Végül 4 igen és 2 nem szavazattal elfogadásra került az önkormányzat 2014. évi költségvetésének módosítása.
 
A második napirendi pont az önkormányzat 2014. évi gazdálkodásáról szólt. Erről korábban minden testületi tag már megkapta a tájékoztatót. Ebben a témában bővebb részletezésre, tárgyalásra nem került sor. 4 igen és 2 nem szavazattal a képviselő testület elfogadta.
 
Harmadik napirendi pont a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása volt. Erre azért volt szükség, mert az idei időközi választásokon megváltozott a mezőnyárádi polgármester személye és neve. A módosítást a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A negyedik napirendi pont a 2014. évi belső ellenőrzési jelentés és az összefoglaló éves ellenőrzési jelentés elfogadása volt. Bárdos József Szabolcs polgármester úr elmondta, hogy a belső ellenőrzést külsős ellenőrök végezték el, melynek során az önkormányzat munkáját vizsgálták. A testület tagjai a jelentést 4 igen és 2 nem szavazattal elfogadták.
 
Az ötödik napirendi pontban a képviselő testület egyhangúan megszavazta egy pályázat benyújtását kisbusz beszerzésére az önkormányzat részére. A polgármester elmondta, hogy pályázati úton a támogatás 8 millió forint lenne, az önerőből finanszírozott rész pedig 2 millió 160 ezer forint. Így a megpályázni kívánt kisbusz összköltsége 10 millió 160 ezer forint.
 
A hatodik napirendi pont az önkormányzati ingatlanok összevonása volt. Bárdos József Szabolcs elmondta, hogy iparterület létesítéséhez van az önkormányzat tulajdonában egy ingatlan amely több helyrajzi számon szerepel, kb. 8 részre van felosztva. Ennek a megközelítőleg 1 hektáros területnek az összevonására, egy helyrajzi szám alá vonására lenne szükség. A képviselő testület tagjai ezt egyhangúan elfogadták.
 
A hetedik, egyebek napirendi pontba több dolog is beletartozott.
Elsőként az elektronikai hulladék gyűjtéséről és elszállításáról esett szó. A lomtalanítás kapcsán ugyanis lehetőség lenne arra, hogy egy cég június 20-án ingyen elszállítaná az addig összegyűjtött elektronikai hulladékokat (rossz TV készüléket, tönkrement mosógépet... stb...). A cég a megbontott elektronikai eszközöket is elszállítaná, de annak a költsége már 35 forint/kilogramm áron történne. A testület egyhangúan elfogadta, hogy élni kell ezzel a lehetőséggel, és az önkormányzat ki fog jelölni erre egy gyűjtőhelyet is, ahol ezeket a hulladékokat lehet leadni, erről hamarosan tájékoztatják majd a lakosságot.
 
Másodikként a nyári gyermek étkeztetési pályázatról esett szó, amelynek a leadási határideje május 8.-a. A pályázat 70 fő 43 napig történő melegétkeztetéséről szólna a nyári időszakban. A támogatás mértéke 30% lenne, így a maradék 70%-ot az önkormányzatnak kellene állnia. A tervezett összköltség megközelítőleg 1 millió 324 ezer 400 forint lenne. A képviselő testület tagjai egyhangúan megszavazták a pályázat benyújtását.
 
Harmadikként szó esett az iskola tej ellátási pályázatról. Korábban csak tejet kaphattak a gyerekek az ebben a programban résztvevő iskolákban. Jelenleg azonban többféle ízesített tejtermék is bekerült a kínálatba, illetve óvodák részére is meg lehet igényelni a támogatást, amely a bruttó vételár 50%-a lenne. A képviselő testület egyhangúan megszavazta, a pályázat benyújtását az óvoda részére.
 
Utolsóként az önkormányzati fenntartású konyhák korszerűsítésére kiírt pályázatról esett szó, amelynek beadási határideje május 29-e. A pályázat magába foglalná a konyhai gépek felújítását, cseréjét, vizesblokk kialakítását és a nyílászárók cseréjét is. A képviselő testület tagjai egyhangúan megszavazták a pályázat benyújtását. Ezt követően Bárdos József Szabolcs polgármester megköszönte a képviselő testület tagjainak munkáját, majd bezárta az ülést.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com