37. Dél-Borsodi Madarak és fák napja Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2015. május 13. szerda, 09:09
alt
2015. május 8-án délután 13 órától került megrendezésre a 37. Dél-Borsodi Madarak és Fák Napja alkalmából tartott vetélkedő, a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában. Farkas Jánosné intézményvezető elmondta, hogy utoljára 17 évvel ezelőtt volt ilyen rendezvény az iskolában, és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy idén a mezőnyárádi iskola adhatott otthont ennek a rangos eseménynek. A megnyitót követően faültetésre is sor került a templom melletti téren.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Idén 10 iskola csapatai vettek részt a vetélkedőn a környező településekről. 4 állomáson kellett végig meniük, ahol különböző feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek, amelyekért pontokat kaptak. Képről, madarakat, növényeket kellett felismerniük, rejtvényt kellett fejteniük, de képkirakó is szerepelt a feladatok között.
 
A csapatok 10 percenként indultak egymás után és haladtak végig az állomásokon. Amíg az egyes csapatok az indításra vártak az első állomás előtt, illetve amikor már vissza érkeztek, időkitöltő programokon is részt vehettek. Kézműves foglalkozáson az év madarával a búbosbankával kapcsolatos kis díszeket, ceruzatartókat készíthettek, illetve a sportpályán kosárlabdázhattak is.
 
Miután minden csapat vissza ért az iskolába, egy kis uzsonna elfogyasztása után került sor az eredményhirdetésre.
 
3. helyezett lett a mezőkövesdi Szent Imre Tagiskola csapata.
2. helyezett a mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola csapata.
Az 1. helyezettnek járó serleget pedig a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola csapata vihette el.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com