Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2015. november 03. kedd, 22:14
alt
Ülésezett Mezőnyárád Község képviselő testülete 2015. október 26-án hétfőn, délután 16 órától, hogy összesen 5 napirendi pontot vitassanak meg, illetve hozzanak ezekkel kapcsolatosan döntést. Az 1. napirendi pont Mezőnyárád Község Települési Rendezési Terv módosítás véleményezési eljárásának lezárása és a környezeti értékelés elfogadása volt. Bárdos József Szabolcs polgármester úr ismertette a napirendi pont tartalmát, amelyet a testület tagjai egyhangúan elfogadtak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A 2. napirendi pont a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatási feladatok ellátásának felülvizsgálata volt. Azért volt rá szükség, mert jogszabályok előírják, hogy az önkormányzatoknak 2015. október 31.-ig felül kell vizsgálni a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatási feladatok ellátásának módját, szervezeti kereteit és az e feladatokra kötött ellátási szerződést. A testület tagjai egyhangúan elfogadták a határozati javaslatot, illetve egyöntetűen egyetértettek azzal, hogy 2016. január 1-től továbbra is a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat lássa el ezeket a feladatokat.
 
A 3. napirendi pontban az Idősek Napjának megrendezéséről esett szó. Bárdos József Szabolcs polgármester úr elmondta, hogy idén a vendégelőadók fellépését a rendezvényen a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár finanszírozza. Továbbá tájékoztatta a testület tagjait arról, hogy a rendezvény november 11-én délután 15 órától kerülhetne megtartásra, amelynek keretein belül elsőként az óvodások műsorára kerülne sor, őket a néptánccsoport követi, majd vacsora, és a rendezvényt a két meghívott operett énekes előadása zárná. A képviselő testület tagjai ezt egyhangúan elfogadták.
 
A 4. napirendi pontban a Gyermekek és idős emberek karácsonyi ajándékozásáról esett szó. Előzetes felmérések szerint jelenleg 167 fő óvodás és iskoláskorú gyermek él a településen, akik a tavalyi évben 1000 Ft értékben kaptak szaloncukor csomagot. Továbbá 205 fő 70 éves és 70 év feletti lakos él Mezőnyárádon, akik a tavalyi évben 2000 Ft értékű ajándékutalványt kaptak. Idén a képviselő testület tagjai egyhangúan döntöttek arról, hogy az óvodás, iskolás gyermekek, illetve az idős emberek mellett a nappali tagozaton tanuló középiskolások és felsőfokú intézmény hallgatói (akik ezt iskolalátogatási igazolással bizonyítják), illetve a helyi polgárőrök is részesülnek ajándékutalványban. A képviselő testület döntése szerint mindenki egységesen 3000 Ft értékű ajándékutalványt kap.
 
Az 5. időszerű feladatok napirendi pontba több dolog is beletartozott:
 
Elsőként a polgármester tájékoztatója hangozott el arról, hogy a Mátrai Erőmű Zrt. Igazgatósága az Önkormányzaton keresztül a község szociálisan rászorult lakosai részére ebben az évben is kedvezményes szenet juttat. A testület tagjai egyhangúan úgy döntöttek, hogy a szén kiszállítását, az önkormányzat fogja finanszírozni. A Szociális Bizottság az igények felmérését követően dönt a szociális rászorultságról.
 
Másodikként a szociális tűzifa ügyében hangzott el a polgármester tájékoztatója, melyben közölte, hogy a megigényelt 140 köbméterből 64 köbméter tűzifát hagytak jóvá. Az elosztással és a további részletekkel kapcsolatban a képviselő testület a következő ülésén fog dönteni.
 
A továbbiakban zárt ülésen folytatták tovább a tanácskozást.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com