Erzsébet-táborban a bükkábrányi iskolások
Írta: Eleven Televízió   
2017. augusztus 04. péntek, 15:48
Az Erzsébet-tábor nyári időszakának 6. turnusában, július 23-a – 28-a között 56 bükkábrányi gyerek és 6 kísérő tölthetett 6 felejthetetlen napot Fonyódligeten az Élménytábor pályázat keretében.
Komoly biztonsági szolgálat, 24 órás egészségügyi felügyelet és parti vízimentő szolgálat vigyázott a táborozókra. Az idei évben a pályázati önrész 1000-Ft-ját is visszakapták a gyerekek, amit a tábori büfében lehetett beváltani. Így az útiköltség volt csupán a táborozás költsége a szülőknek.
A bükkábrányi csoport a Magenta altáborban került elhelyezésre. A reggeli és esti tábori regulákon ismertették a Tesóik a napi programot, illetve értékelték a napjukat. A napi ötszöri étkezés mellett dinnyeosztással is meglepték a szervezők a gyerekeket.
A tábornyitóra első este került sor, amikor minden csoport saját színébe öltözve vonult fel a nagy sátorba. A bükkábrányi gyerekek aktívan kivették a részüket a programokból.
Hétfőn trambulinoztak és kutyabemutatón vettek részt, a fürdés után este a Soltis Lajos Színház előadását tekintették meg.
Kedden tábori olimpián mérhették össze ügyességüket a gyerekek korosztályonként. Találkoztak a Langaléta Garabonciásokkal, és remekül szórakoztak a produkciójukon. A győri Mobilis látványos fizikai kísérletein szórakozva tanultak a vegyszerekről. Délután kezdetét vette a focibajnokság, amiről az ábrányiak sem maradhattak le.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A fürdés közben az ELTE Cheeleander csoportjától tanultak koreográfiát a lányok. A nap végén a vízi kalandpark óriási élmény volt a gyerekeknek. Az esti tábori megbeszélésnél örömmel vették át érmeiket az olimpián remekül szereplők. Este 10 után bátorságpróbán mindenki remekül teljesített és a nagyok még csillagokat is közösen csodálták késő este a fűben feküdve.
Szerdán a Hősök napja volt a táborban. A magyar honvédség, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők mutatkoztak be a délelőtt folyamán a gyerekeknek. Kipróbálhatták a drogos és alkoholos befolyásolást szimuláló szemüveget, beöltözhettek speciális felszerelésekbe, bátran használták a gumibotot, érdeklődve nézték a fegyvereket, és lelkesen oltották a tüzet a táborozók. Az újraélesztés szabályait is megismerték, és beszállhattak a mentő- és tűzoltó autókba. Délután a kicsik futballbajnokságán szurkolhatott mindenki. Nagy élmény volt a sárkányhajón együtt evezni a Balaton közepén. Egy vihar ért el a déli partra késő délután, amikor kézművességgel fejdíszeket készítettek a gyerekek a faházakban. A számháború is izgalmas volt a fák között. A jól megérdemelt futball sikereiknek örülhettek az esti eredményhirdetésen a táborozók. Az este mozival zárult a nagy sátorban.
Csütörtökön kézművesek irányításával ajándéktárgyakat készített a csoport, miközben elkezdődött az Egy perc és nyersz vetélkedő sorozat. Délután várta a táborozókat a Viga Sport Kalandpark, ahol falra mászhattak, drótkötélpályán egyensúlyozhattak és csapatjátékban tehették próbára ügyességüket. Találkozhattak Szabó Gabriella olimpikonnal is. Délután a Ki Mit Tud? program keretében színes produkciókkal szórakoztatták egymást a gyerekek. Este táborzárásra került sor, ahol fájó szívvel zárták az élményekkel teli hetet a fonyódligeti táborozók.
Pénteken Balatonlellére vonatoztak át a gyerekek, ahol a kikötőben sétáltak, közösen fagylaltoztak, és vásárlásra is sor kerülhetett. Egy utolsó közös hamburgerezés a Balaton parton, majd indult az Ezüstpart Expressz hazafelé.
A táborozók külön köszönetet mondanak mindenkinek, aki a pályázattól a megvalósulásig segített ennek a tartalmas egy hétnek a megszervezésében.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com