Számos változást hozott a tankerület átalakítása
Írta: Eleven Televízió   
2017. október 17. kedd, 14:23

A megalakulás óta eltelt időszak eseményeiről, a közeljövő terveiről rendezett háttérbeszélgetést a Mezőkövesdi Tankerületi Központ Mezőkövesden.
Bozsikné Víg Marianna, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatója bemutatta a központot és a tankerülethez tartozó iskolákat. A megyében a központ egyedülálló, hiszen két járást ölel fel és ezeken kívül is vannak iskolái, óvodái, hiszen ide tartoznak a gyógypedagógiai intézmények. A vezető beszámolt arról is, hogy számos nyertes pályázatuk van, egyebek közt megújul és bővül a bükkábrányi Arany János Általános Iskola, amelyre 320 millió forintot nyertek.
Az eseményen a mezőkövesdi és a tiszaújvárosi állami iskolák vezetői megemlítették, milyen változásokat hozott a januári átszervezés, amikor az iskolák fenntartása és működtetése egy kézbe került. Könnyebb lett az iskolák élete, jogköröket kaptak az igazgatók. Beszámoltak arról is, milyen jó gyakorlatokat vezettek be az oktatásban, és, hogy a tanároknak fel kell készülniük az új Nemzeti Alaptantervre, s el kell mozdulniuk a digitalizáció felé. Kányási Hedvig, a girincsi központú megyei gyógypedagógiai intézmény igazgatója kifejtette, nagy igény van mozgó gyógypedagógiai szolgálatra, a pedagógusok ez irányú továbbképzésére. Mozerné Horga Stefánia, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskolája vezetője a számos környékbeli településre kiterjedő zene és művészeti oktatásról, a tehetséggondozásról beszélt. Kiemelte, a mindennapos ének esetén a hangszeres zenét is bevonnák az órákon, illetve a képzőművészeti oktatásban a számítógépes grafikát is tanítanák.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com