Bükkaljai Mozaik - 2018. november 7.
Írta: Eleven Televízió   
2019. április 09. kedd, 12:03
 

 

 
 

 

 
 
alt
 
Tisztelgés az '56-os hősök előtt Mezőnyárádon
 

Október 19-én az iskolások és a község lakói közösen tisztelegtek az '56-os forradalom hősei előtt a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában, délután 14 órától. Az intézmény dísztermében tartott megemlékezésen a  hatodik osztályos tanulók felidézték a forradalom kitörésének napján történt eseményeket, a forradalom következményeit, a megtorlás időszakát.
A diákok ünnepi műsora után Bárdos Szabolcs polgármester mondta el ünnepi beszédét, amelyben megemlékezett mindazokról akik a harcokban, vagy az azokat követő nehéz években az életüket áldozták a szabadságért.
A résztvevők 15 órára átvonultak a könyvtárhoz, ahol a Himnusz eléneklését követően elsőként Korpás Zoltán szavalta el Babits Mihály "Fiatal katona" című versét. Ezt követően az önkormányzat, az intézmények, a pártok és civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit a könyvtár falán elhelyezett emléktáblánál. Az ünnepség a Szózattal zárult.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulója Mezőkeresztesen
 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján Mezőkeresztesen is ünnepi műsorral tisztelegtek a forradalom hősei előtt. A Himnuszt követően Majoros János Mezőkeresztes város polgármestere mondta el ünnepi gondolatait, majd a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóinak műsora következett, amelyben a 6. évfolyamosok, Taizs Emese és Zachar Emilia tanárnők vezetésével bemutatták a forradalom legfontosabb eseményeit.
A Mezőkeresztesi Kamarakórus műsorában - melyet Birtalan Judit karnagy vezényelt – elsőként Lisznyai Kálmán: Ima a hazárért c. művét, Gárdonyi Zsolttól: Tartsd meg hazánkat, Isten, majd Birtalan József által megzenésített "Szép ország a miénk" című Kányádi Sándor-verset hallgathatták meg a jelenlévők.
A megemlékezés végén az önkormányzat és a kisebbségi önkormányzat, valamint a hely i intézmények mellett a civil szervezetek és a pártok képviselői is koszorút helyeztek el az emlékműnél, és főhajtással tisztelegtek a forradalom áldozatai, hősei előtt.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com